AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Yeni iPad Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Türkiye Fiyatı!

Apple’ın etkinliğinde yeni iPad modeli de tanıtıldı. Peki, PC’ye rakip olacak olan yeni iPad özellikleri ile bizlere ne sunuyor?

Apple, iPhone 13 ailesine odaklanacağı etkinlikte sürpriz bir şekilde yeni iPad modeli ile karşımıza çıktı. iPadOS ile PC’lere rakip olmak isteyen Apple, uygun fiyatlı bu modelinde tasarımsal açıdan büyük bir yeniliğe gitmiyor. Fiyatı uygun tutmak adına tasarımı yenilemeyen Apple, donanım tarafında büyük yenilikler yapıyor.

Yeni iPad özellikleri ve fiyatı hakkında her şey

iPad Pro ile gördüğümüz merkezi ortalamalı kamera takip özelliği bu modele de geliyor. 12 Megapiksel çözünürlüğünde 122 derece görüş açısına sahip olan bu ön kamera videolu görüşme sırasında sizi merkeze yerleştiriyor ve her zaman ekranın ortasında olmanızı sağlıyor.

Apple A13 yonga setinden beslenen bu modelde, klavye, trackpad ve Apple Pencil desteği de yer alıyor. Önümüzdeki hafta satışa sunulacak olan 10.2 inç büyüklüğünde Retina ekranlı bu tablet tam gün kullanım sunuyor. 329 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olan yeni modelin eğitim indirimi ile 299 dolara alınabileceğini belirtelim.

yeni iPad

20W USB-C adaptör ile gelecek olan bu modelde True Tone ekran, iki kat daha fazla depolama ve 8 Megapiksel arka kamera yer alıyor. Mevcut nesilde göre yüzde 20 hızlı olan bu modelde güvenlik için TouchID parmak izi okuyucusu da bulunuyor.

Türkiye fiyatı henüz açıklanmayan bu modelin kutusundan iPadOS 15 ile çıkacağını belirtelim. Özellikle eğitime odaklanacak olan bu modelin Eylül sonuna doğru ülkemizde de satışa sunulmasını bekliyoruz. Türkiye fiyatına gelince;

  • 64GB model: 3.899 TL (Wi-Fi)
  • 256GB model: 5.599 TL (Wi-Fi)
  • 64GB model: 5.399 TL (Wi-Fi + Mobil Veri)
  • 128GB model: 7.099 TL (Wi-Fi + Mobil Veri)
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu