Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneTeknoloji

Apple katlanabilir iPhone üzerinde çalışıyor olabilir!

Apple büyük bir sürpriz yaparak katlanabilir iPhone için çalışmalara başlamış olabilir! Samsung’un Fold serisine rakip mi geliyor?

Yıllarca süren geliştirme çalışmalarından sonra, katlanabilir akıllı telefonlar geçen yıl bir gerçeklik haline geldi ve Samsung ikinci nesil katlanabilir akıllı telefonunu çoktan piyasaya sürerken, Huawei bildirildiğine göre yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor. Bir diğer katılımcı ise katlanabilir iPhone ile Apple olabilir!

Diğer birkaç akıllı telefon üreticisinin katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı ve bunlardan birinin Apple olduğu söyleniyor. Geçtiğimiz ay katlanabilir iPhone modeli için prototip aşamasında olduğunu bildirmiştik ancak cihaz hakkında pek bir şey bilinmiyor.

Şimdilerde ise son gelen raporlara göre Apple gerçekten katlanabilir iPhone üzerinde çalışıyor ve istikrarlı bir ilerleme kaydediyor. Apple‘ın en az bir yıl boyunca prototip sağlamayabilmek için Samsung Display’e büyük bir sipariş verdiği bildirildi.

Raporlara göre Samsung, katlanabilir ekran teknolojisini Apple dahil diğer şirketlere göndermeye başladı. Şimdi son sızıntıyla birlikte ilk örnekleri test ettikten sonra, Apple artık katlanabilir cihazların denemelerine başladı.

Samsung‘un yıllardır Apple iPhone‘ların OLED ekran panellerinin ana tedarikçisi olduğu düşünüldüğünde, bu hiç de şaşırtıcı değil. Samsung Display, katlanabilir ekran pazarında lider bir oyuncu olduğundan, üretim kapasitesini yılda 10 milyon adete çıkararak pazara hakim olmayı umuyor.

Rapora göre katlanabilir iPhone açıldığında tek bir sürekli ekrana sahip olacak ve böyle olmasına rağmen iki ayrı ekran paneline sahip görünmeyecek şekilde tasarlandı.

Bazı raporlar, katlanabilir iPhone‘un önümüzdeki yıl piyasaya sürülebileceğini gösteriyor. Bu arada, şirket şu anda önümüzdeki haftalarda 5G ile çalışan iPhone 12 modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu