Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Amazon İstedi Apple Yaptı! Resmen Danışıklı Dövüş!

Alışveriş devi Amazon, Apple’dan sahte yorumları tespit eden uygulamayı kaldırmasını istedi. Cupertinolu firma Amazon’u kıramadı.

Sahte yorumları belirlemek için Amazon’un sitesindeki yorumları analiz eden bir uygulama olan Fakespot, artık iOS kullanıcıları tarafından kullanılamıyor. Amazon, Apple’ı App Store’dan kaldırmaya ikna etti ve resmen danışıklı dövüş yaptılar. Amazon’a göre, uygulama yanıltıcı bilgiler ve potansiyel güvenlik açıkları sağlıyor. Üstelik e-ticaret devi, Fakespot’un Amazon’un web sitesine kodunu enjekte ettiğini iddia ediyor. Bu sözde teoride, uygulamanın veri toplamasına ve kredi kartı numaraları da dahil olmak üzere hassas müşteri bilgilerini tehlikeye atmasına izin veriyor.

Amazon ile Apple danışıklı dövüş yaptı

Alışveriş devi yaptığı açıklamada, “Uygulama müşterilere satıcılarımız ve ürünleri hakkında yanıltıcı bilgiler sağlıyor, satıcılarımızın işine zarar veriyor ve potansiyel bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Apple’ın bu uygulamayı App Store yönergeleri için incelemesini takdir ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fakespot’u yayınlayan şirketin kurucusu ve CEO’su Saoud Khalifah, programın bazı kullanıcı verilerini topladığını itiraf etti. CEO, ancak şirketin bu bilgileri üçüncü taraflara satmadıklarını belirtiyor. Ayrıca, Amazon’un uygulamanın bir güvenlik riski olduğu iddiasını da reddediyor.

Amazon

Amazon, App Store politikalarını ihlal ettiğini iddia ediyor. Bunlardan biri, üçüncü taraf bir hizmetin içeriğini görüntüleyen bir uygulamanın izin alması gerektiğini söylüyor. Apple, Fakespot uygulamasının mağazadan neden kaldırıldığını tam olarak açıklayan bir açıklama yapmadı. Ancak bir Apple sözcüsü, şirketin uygulamayı kaldırmadan birkaç hafta önce Fakespot’a ulaştığını ve Fakespot ve Amazon’a zaman tanıdığını söyledi.

Apple ile alışveriş devi arasında ne geçti de sahte yorumları tespit eden Fakespot’un App Store’dan kaldırıldığı henüz bilinmiyor. Muhtemelen bu uygulama bir daha mağazadaki yerini alamayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu