Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei’nin belki de son işlemcisi Kirin 9000 geliyor

Huawei, yeni yonga seti Kirin 9000 için ilk duyuruyu gerçekleştirdi. Mate 40’ta kullanılacak olan Kirin 9000, firmanın son işlemcisi olabilir.

Huawei‘nin Amerika ile olan anlamsız çıkışmaları firmayı telefon pazarından silme noktasına getirdi. TSMC ile olan bağların kopması ve ARM lisanslarında yaşanan sorunlardan dolayı, Huawei’nin Kirin işlemcileri tehlikeye girmişti. Yonga seti stoklarını tüketen Huawei, bu ay içerisinde tanıtacağı Mate 40 ailesinde kullanacağı Kirin 9000 işlemcisini duyurdu.

Firma tarihinin belki de son yonga seti olacak olan Kirin 9000’in henüz teknik özellikleri açıklanmadı. Kirin 990’dan 1.5 kat daha hızlı olmasını beklediğimiz bu yonga seti muhtemelen göreceğimiz son Kirin olacak. Qualcomm ile görüşmelere başladığını açıklayan Huawei, 2021’de Snapdragon işlemciler kullanmak istiyor. MediaTek’in Huawei ile anlaşamamasından sonra çareyi Qualcomm’da arayan Çinli firma, eli yine boş dönecek gibi görünüyor.

Kirin 9000

Qualcomm cephesinin şu sıralar koronavirüs ile boğuşan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile ters düşmeye hiç niyeti yok. Sadece Qualcomm değil hiç bir ABD’li firma Huawei yüzünden Trump ile ters düşmek istemez.

Kirin 9000‘ün besleyeceği Huawei Mate 40 ailesi firmanın son amiral gemisi modeli de olabilir. Çünkü aktarılan bilgilere göre Huawei’nin tepe işlemci stokları kritik seviyede. TSMC de artık Huawei’nin isteklerini karşılamıyor. Umarız Çin ile Amerika arasındaki gerginlik bir an önce son bulur ve teknolojinin önündeki bu anlamsız ve çirkin engel ortadan kaldırılır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu