Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 2 için üç yeni patent aldı! Telefon ucuzlayacak

Bugün gelen bilgilere göre Samsung Galaxy Z Flip 2 modelinin ekranı için 3 farklı patent aldı. Bu patentlerin kullanımı telefonun fiyatını da etkileyecek..

Samsung, tüm mobil pazarda olduğu gibi katlanabilir akıllı telefon pazarında da en büyük üretici konumunda. Galaxy Fold ile karşımıza çıkan üretici bize göre yanlış bir tasarıma sahipti ve bu yanlışını da Galaxy Z Flip ile düzeltti. Bundan yıllar önce efsaneleşen Samsung E serisinde olduğu gibi katlanabilir yapıda bir telefon bizlere sunan Güney Koreli üretici Samsung Galaxy Z Flip 2 için kolları sıvadı.

Bildiğini üzere birçok üreticinin katlanabilir telefonlarda polikarbon kaplama kullandığını görüyoruz. Bu kuralı bozan tek model ise Galaxy Z Flip oldu. Samsung Galxy Z Flip modelinde katlanabilir bir cam kullandı ama bu camı kendisi geliştirmedi. Dışarıdan aldığı bu kaplamanın Samsung‘a maliyeti ise 40 doların üzerinde. Bundan dolayı da Samsung bugün 3 farklı patent alarak bir sonraki Z Flip modelinde bu gidişi düzeltmek istiyor.

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre alınan patentler şunlar

  1. poliamid film
  2. poliamid filmin çift katmanlı yapıya sahip farklı bir modeli. Samsung buna “sandviç poliamid” tasarım diyor
  3. Samsung üretimi ultra ince cam

Gelen bilgilere göre Samsung yeni nesil Galaxy Z Flip modelinde kendi üretimi ultra ince cam kullanırken Galaxy Fold modelinin yeni versiyonunda ise sandviç poliamid adı verilen bir materyal kullanacak. Samsung‘un bunları kendisinin üretmesi sonrasında ise maliyetin ciddi anlamda düşeceği de gelen bilgiler arasında.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu