Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD İnceleme

Nintendo Wii’nin sükse oyunu The Legend of Zelda: Skyward Sword Switch için geldi. İşte The Legend of Zelda: Skyward Sword HD İncelemesi.

The Legend of Zelda efsanesinin sevilen oyunu Skyward Sword, Nintendo Wii’ye çıktığında çok ses getirmişti. Wii’nin kontrolcüleri ile oyunculara bambaşka bir Zelda deneyimi sunan oyun şimdi de Nintendo Switch’e geldi. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD adını taşıyan bu yapımın grafikleri elden geçirilerek başarılı bir şekilde makyajlanıyor. Oynanışta da çok küçük dokunuşlar yapan Nintendo, efsaneyi elde oynama imkanı sunarak Zelda fanlarını adeta sevinçten çılgına çevirdi diyebiliriz.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD İncelemesi

2011’de çıkan Skyward Sword, aradan geçen 10 yıla rağmen hala taş gibi bir deneyimi sunuyor. Klasik bir başlangıç yapan oyuna yine Link’in uyanışı ile başlıyoruz. Skyloft adı verilen gökyüzünde yer alan bir adada başladığımız oyun, diğer oyunlar gibi sizlere küçük öğreticiler ile başlıyor. Link’i nasıl kontrol edeceğiniz ve silahları nasıl kullanacağınız bu öğreticide sizlere aktarılıyor.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Oyun adada geçtiği için adayı keşfetme fırsatı da sizlere sunuluyor. Yarı açık dünya olarak tabir edebileceğimiz bu dünyada Loftwing adı verilen kuşlar ile adacıkları ziyaret edebiliyorsunuz. Link’e verilen kuşa ise Crimson Loftwing adı veriliyor. Eee ne de olsa ana karakterimize özel bir şey verilmeli. Link ne de olsa koskoca krallığın koruyucusu.

Zelda oyunlarının klasiği haline gelen prenses Zelda’nın hikayesinde kuşumuzu kontrol etmeye başladıktan sonra adım atıyoruz. Gökyüzünde yaşayan Zelda’nın anlattığına göre yeryüzü lanetlenmiş durumda. Biz de bu yüzden krallığımızı gökyüzüne taşımışız. Ancak yeryüzünde yine de güvenli yerler bulunuyor. Bu yerlerde zindanlar yer alıyor. Zindan temasını BoTW’da bile işleyen seri bu oyunu da pas geçmiyor. Zindanların tasarımlarının dönemine göre oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. Özellikle keşif duygusunu size başarılı bir şekilde yansımayı başarıyor.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Serinin teması olan bulmacalar da Skyward Sword HD’de sizi Switch’in içine çekiyor diyebilirim. Şimdi gelelim bu işin HD kısmına. Nintendo bildiğiniz gibi Switch’e eski oyunlarının grafiklerine kenar yumuşatma (AA) ekleyerek dokularda küçük iyileştirme yapıyor. Bu oyunda da aynı mantık kullanılıyor. Grafikler günümüze göre bir tık eski kalsa da özellikle Switch’in ekranında yani el modunda hiç sırıtmıyor. 

Nintendo Wii’den port edildiği ve Wii’nin kontrolcüsünün de Joy-Con’lar gibi hareket sensöre sahip olduğu için aynı oyun deneyimi oyunculara sunuluyor. Oyunda ilerledikçe açılan skilleriniz, topladığınız Ruby’ler ile satın aldığınız itemler oynanabilirlik ve sürükleyicilik konusunda Zelda’nın hanesine ekstra puan yazıyor.

Zelda dünyasına adım atın

Zelda dünyasını bilmeyenleriniz için bu dünyanın oldukça fantastik ve oynadıkça açılan bir yapısının olduğunu belirtmek isterim. Serinin diğer oyunlarını oynamadım hikayede kopukluk yaşar mıyım diye tereddüt ediyorsanız hiç korkmayın. İnternetten yapacağınız küçük bir araştırma ile dünyayı anlayabilir ve yepyeni bir oyuna başlar gibi Skyward Sword’a başlayabilirsiniz.

Karakter ve bölüm tasarımlarının yanında size eşlik eden müzikler ile oyundan alacağınız keyif katlanıyor. Oldukça başarılı bir port olan Skyward Sword HD’nin Nintendo Switch sahiplerinin mutlaka oynaması gereken bir yapım olduğunu düşünüyorum. Özellikle de BoTW’ın tadı damağında kalanlar bu oyuna akın edebilir.

Son olarak Nintendo’nun gelecekte Wii U için elden geçirilen The Wind Waker HD’yi mutlaka Switch’e port etmesi gerektiğini düşünüyorum. Batı dünyasının özellikle de ülkemizin Zelda gibi bir efsane ile geç tanıştığı ortada. Nintendo Türkiye’nin atılımları ile neyse ki niş bir kitleye hitap eden Nintendo oyunları artık daha da yaygınlaşmaya başladı. Umarız bu yaygınlaşma ve popülarite tam gaz devam eder.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu