Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Android 12 Güncellemesini Ne Zaman Başlatacak?

Samsung Android 12 güncellemesinde çalışmalara başlamış durumda. Peki yeni Android sürümü Galaxy telefonlarla ne zaman buluşacak?

Samsung kullanıcılarının büyük bölümü telefon ya da tabletlerinin Android 12 sürümüne ne zaman yükseltileceğini merak ediyor. Android 12 ile birlikte Galaxy telefonlara One UI 4.0 kullanıcı arayüzü sunulacak. Hem Android hem de One UI cephesindeki değişimlerle birlikte kullanıcıları yeni bir arayüz deneyimi beklediğini söyleyebiliriz.

Peki Android 12 / One UI 4.0 güncellemesi Galaxy cihazınıza ne zaman ulaşacak? Samsung, Android 12’nin beta programına resmi olarak dahil olmadığı için bu noktada yapacağımız değerlendirmeler tahminden öte olmayacaktır. Tabii bu tahmininizi yaparken de Samsung’un daha önceki güncelleme takvimlerini referans alacağız.

Galaxy S21 için Android 12

Samsung Android 12 Dağıtımına Aralıkta Başlayabilir

Öncelikle Samsung, Galaxy S21 serisi için Android12 çalışmalarına şirket içerisinde başlamış durumda. Henüz emekleme döneminde olan bu geliştirme çalışmaları Galaxy S20 serisi ile kıyaslandığında bir ay önce başladı. Bu da haliyle işler yolunda gittiği takdirde güncellemenin geçen yıla göre bir ay daha erken dağıtıma sunulacağı anlamına geliyor. Muhtemelen ekim ayı içerisinde Samsung bazı ülkeler için beta programını duyuracak. Türkiye her zamanki gibi bu ülkeler arasında yer almayacaktır.

Samsung son birkaç yıldır yeni Android güncellemelerini ilk olarak Galaxy S serisi ile buluşturuyor. Android 12 için de bu durum sürecek ve yeni sürüm ilk olarak Galaxy S21 serisine aktarılacak. Galaxy S21, Galaxy S21+ ve Galaxy S21 Ultra sahipleri kararlı Android 12 One UI 4.0 güncellemesine aralık ayında kavuşacaklar.

Galaxy S21 sonrası güncelleme bu defa Galaxy Note 20 modeller için yayınlanacak. Çok değil en fazla bir ay sonra Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra yeşil robotun yeni sürümü ile tanışmış olacak.

Samsung’un katlanabilir yeni telefonları Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 modellerinin de öncelik listesinde olması bekleniyor. Galaxy Z Fold 2 ve Galaxy Z Flip dahil önceki nesil katlanabilir telefonlar da güncellemeyi aralık ayında alabilir.

Orta sınıf cihazlarının büyük çoğunluğu, özellikle de Galaxy A serisi modeller muhtemelen 2022’nin ilk yarısına kadar Android 12’yi almayacak. Amiral gemisi telefonlar her zaman için Samsung’un önceliği olmuştur.

Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 serisi telefonların da Android 12 sürümüne yükseltilmesi bekleniyor. Android 12 güncellemesi alacak muhtemel Samsung cihazlarına buradaki haberimizden göz atabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu