Akıllı TelefonAndroid GüncellemeGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Android P tanıtım tarihi belli oldu! (Daha Android 8.0’ı görmedik)

Android dünyasının merakla beklediği Google I/O 2018 Geliştiriciler Konferansı için beklenen tarih açıklandı. Google, her yıl düzenlen etkinliğin bu yılki ayağını 8-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirecek. Etkinlik geçen yıl olduğu gibi Mountain View’deki Shoreline Amfitiyatrosu’nda gerçekleşecek. Etkinliğin en dikkat çeken tanıtımı kuşkusuz Android P sürümü olacak.

Android P dağıtım tarihi belli oldu

Google etkinliğin tarihi ve mekanını bulmak için kullanıcıların karşısına bir bulmaca çıkarıyor. Bulmacayı çözerken, Google’ın Mountain View’deki ofisinde gezinirken buradaki odaların birinde ananas keki göze çarpıyor. Bu detay önemli, zira Google’ın Android sürümlerinde isimlendirme tercihini tatlılardan yana kullanıyor. Ananas kekinin  “Pineapple” olduğunu göz önüne alırsak yeni Android sürümünde kullanılacak isimlendirmenin şimdiden belli olduğunu söyleyebiliriz.

Android P
Android P

Android P sürümü her ne kadar mayıs ayında tanıtılacak olsa da, güncellemenin nihai sürümü ağustos ayında yayımlanacak. Güncelleme her zaman olduğu gibi ilk olarak Pixel cihazlar için dağıtıma sunulacak.

Bu yıl düzenlenecek Google I/O etkinliğinde Chrome OS, Google Asistan, Daydream (sanal gerçeklik) ve diğer Google servislerinde önemli gelişmelerin sahne alması bekleniyor.

 

Huawei P20 mi Huawei P11 mi? İsim karmaşası sona erdi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu