Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Google’ın daha önce tasarım detaylarını gösterdiği Pixel 7 ve Pixel 7 Pro için beklenen tarih açıklandı. Pixel 7 serisi ekim ayında tanıtılacak.

Google, mayıs ayında gerçekleştirdiği Google I/O etkinliğinde Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modellerini görünüm noktasında detaylandırdı. Merak edilen bu telefonların ne zaman tanıtılacağıydı. Güvenilir bir kaynağın aktardıklarına göre Pixel 7 serisi 13 Ekim tarihinde resmi olarak tanıtılacak.

Aynı kaynağa göre Pixel 7 serisi 6 Ekim tarihinde ön sipariş almaya başlayacak. Satışlar ise telefonların tanıtıldığı gün başlayacak. Pixel 6 serisiyle kıyaslandığında Pixel 7 serisi yatay kamera şeridini kullanmaya devam edecek. Tabii Google bu yatay şeride ince dokunuşlar yapmamış değil.

Pixel 7 ve Pixxel 7 Pro Başlıca Özellikleri

Pixel 7’de Full HD+, Pixel 7 Pro’da ise 2K çözünürlüğ120Hz tarama hızını destekleyen AMOLED ekranlar yer alacak. İki modelde yer alacak ekranların 6.4 inç ve 6.71 inç büyüklüğünde olması bekleniyor. Pixel 7 mat kaplamalı alüminyum çerçeveye sahip olurken, Pixel 7 Pro cilalı alüminyum çerçeve kullanılacak.

İkinci nesil Tensor işlemcinin güç vereceği telefonların kamera biriminde ağırlıklı olarak Samsung sensörler kullanılacak. Pixel 7’nin ana kamerasında Samsung’un 50 megapiksel çözünürlüğünde GN1 sensörü göreceğiz. Telefondaki diğer kamera ise 12.3 megapiksel ultra geniş açılı Sony IMX381 sensör yer alacak. Pixel 7 Pro modelinde ise bu iki kameraya ek olarak 48 megapiksel çözünürlüğünde Samsung GM1 sensörlü telefoto kamera kullanılacak. Android 13 sürümüyle çıkış yapacak telefonlarda hızlı şarj desteği henüz belli olmasa da, en fazla 30 watt gücünde olması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu