Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Ultra Ertelendi! Peki Nedeni?

Kısa süre öncesine kadar çok sayıda sızıntıya konu olan Xiaomi 12 Ultra cephesinden bu defa kötü haber geldi. Telefon ertelenmiş görünüyor.

Xiaomi aralık ayında Xiaomi 12, 12 Pro ve 12X olmak üzere üç amiral gemisi telefon duyurusu yaptı. Şirketi en üst seviyede temsil edecek asıl model olan Xiaomi 12 Ultra içinse hala beklemedeyiz. Telefon 24 saat öncesine kadar çok sayıda habere konu olurken, sızdırılan bazı görseller Xiaomi 12 Ultra’nın yakında tanıtılabileceği iddialarını beraberinde getirdi. Xiaomi Mi 11 Ultra’nın geçen yıl mart ayında tanıtıldığını hatırlatalım. Dolayısıyla Xiaomi12 Ultra cephesinde böyle bir beklentiye girildi.

Mobil dünyasının son dönemki bir numaralı bilgi kaynağı olan Digital Chat Station Xiaomi 12 Ultra’nın ertelendiğini bildirdi. Kaynağa göre Xiaomi 12 Ultra’nın Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili mühendislik örneği ocak ayıda oluşturuldu. Fakat Xiaomi daha sonra bundan vazgeçerek telefonu Snapdragon 8 Gen 1+ ile piyasaya sürme kararlı almış. Bunda neyin etkili olduğunu bilmiyoruz, fakat mevcut çip krizi nedeniyle alınmış bir karar olabilir. Apple dışında neredeyse tüm telefon üreticileri amiral gemisi telefonlarında Snapdragon 8 Gen 1 kullanmayı tercih ediyor. Zaten bakıldığında başka alternatifleri de yok.

Xiaomi 12 Ultra

Önceki sızıntılara bakılırsa Xiaomi 12 Ultra’nın arkasında yuvarlak devasa bir kamera modülü kullanılacak. Xiaomi Mi 11 Ultra’dan farklı olarak devam modelde arkadaki ikinci mini ekranı göremeyeceğiz. Xiaomi 12 Ultra’daki en önemli gelişmelerin başında Leica imzalı kameralar olabilir. Yine yakın zamanlı bir rapora göre telefonda Samsung üretimi 2K çözünürlüğünde AMOLED ekran yer alacak. 120 watt kablolu, 50 watt kablosuz hızlı şarj destekli 5.000 mAh telefonun dikkat çeken bir diğer özelliği.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu