Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei, HarmonyOS 4.0 İçin Tarih Verdi

HUAWEI, HarmonyOS 4.0 sürümü için bir teaser paylaştı. Şirket bununla birlikte yeni sürümün çıkış tarihini resmi olarak duyurdu.

Huawei, HarmonyOS 4.0 için merakla beklenen duyuru tarihini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre HarmonyOS’in yeni sürümü 4 Ağustos tarihinde gerçekleşecek HDC.Together2023’te (Huawei Geliştirici Konferansı) tanıtılacak.

Sadece birkaç gün uzağımızda olan yeni işletim sistemi, kullanıcılar için “Kişiselleştirilmiş, Süper Eğlenceli, Yeni Bir Deneyim” sunmayı vaat ediyor. Güncelleme, mevcut sürümü önemli ölçüde yükselten büyük tasarım değişiklikleri ve heyecan verici yeni özellikler getirecek.

HarmonyOS 4.0 halihazırda beta testinden geçiyor ve kullanıcılardan gelen ilk izlenimler olumlu. Test şu anda Çin ile sınırlı ve resmi lansmanın da benzer bir yol izlemesi bekleniyor. 

Huawei‘nin geçmiş performansı, HarmonyOS sisteminin eski cihazlarla uyumlu olduğunu, hatta beş yıl önce piyasaya sürülen telefonlar için güncellemeler sağladığını gösteriyor. Bu nedenle HarmonyOS 4.0’da kapsamlı cihaz desteği bekleyebiliriz.

CEO Richard Yu, HarmonyOS 4.0 için, özellikle Huawei arabaları için heyecan verici özelliklerin ipuçlarını verdi. Güncelleme, araç içi sistemlerde birden fazla kişi, cihaz, ekran ve ses bölgesi sağlayan ses iyileştirmeleri getirecek. Ayrıca altı bölgeli ses kaynağı konumlandırması sunacak ve genel araç içi ses deneyimini geliştirecek.

HarmonyOS 4.0’ın kullanıcı arabirimi, hem akıllı telefon hem de tablet kullanıcıları için görsel olarak çekici ve kullanıcı dostu bir deneyim sağlayan, geliştirilmiş akıcı animasyonlar ve ayarlanmış UI öğeleriyle önemli geliştirmeler görecek. Ek olarak, Huawei Mate 60 serisi hakkında ilgi çekici güncellemeler var. Bazı sızıntılar, serinin yeniden 5G ağlarını benimseyebileceğini ve yeni bir “Dynamic Island” tasarımı içerebileceğini öne sürüyor .

Huawei Mate 60 Pro
Huawei Mate 60 Pro

HarmonyOS, Huawei’in Android’e bağımlılığı azaltmak için 2012’den beri geliştirilen  şirket içi işletim sistemidir. 2019 ABD hükümetinin Huawei’nin Google hizmetlerine erişimine yönelik yasağı, tüm Huawei cihazları için tasarlanmış, çeşitli Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarında modülerlik ve işlevler arası yetenekler sunan mikro çekirdek tabanlı bir işletim sistemi olan HarmonyOS’un hayata geçirilmesine yol açtı. Rakip Google ve Apple’ın aksine Huawei, birleşik bir işletim sistemi deneyimi hedefliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu