Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

MIUI 13 Geliyor! Xiaomi Müjdeyi Verdi!

Xiaomi’nin merakla beklenen güncellemesi MIUI 13 için geri sayım başladı. Çinli firma çalışmalarına hız kazandırdığını açıkladı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, MIUI 12’den sonra sürpriz bir şekilde MIUI 12.5 güncellemesini duyurmuş ve dağıtımına başlamıştı. Ara sürümde büyük yenilik sunmayan firma asıl yeniliklerini MIUI 13 ile sunacağını açıklamıştı. Bugün ise yeni güncelleme için sevindiren açıklama geldi.

MIUI 13 testleri çok yakında başlıyor

Xiaomi bugün Weibo üzerinden yaptığı duyuru ile MIUI 13‘ün işlevsel tasarımının çalışmasına katılmak için tester aramaya başladığını duyurdu. Bu duyuru yeni sürümün hazır olduğunu sadece eksiklerinin daha net bir şekilde belirlenmesi için testerlara sunulacağı anlamına geliyor.

Açıklamalara göre son iki yıl içerisinde satışa sunulan tüm Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri MIUI 13’ü alacak. İlk etapta Çin’de başlayacak olan bu testlerin ilerleyen dönemde Avrupa pazarına da yayılmasını bekliyoruz.

Xiaomi’nin Ürün Sorumlusu ve MIUI Geliştirme Ekibinin başkanı Jin Fang, kısa süre önce çeşitli aygıt yazılımı hatalarını çözmeye ve kullanıcı tarafından tanımlanan sorunları derhal düzeltmeye odaklanmak için MIUI Pioneer Grubu’nun kurulduğunu duyurmuştu. Xiaomi ve çatısı altındaki telefonlarda yaşanan sorunlar telefon MIUI 13’ü almasa bile ara güncellemeler ile düzeltilecek.

Xiaomi MIUI 13

Yazılım konusunda son yıllarda atak yapan Çinli firma, sorunların üstesinden gelmekte biraz geç kaldı. Ancak politika değiştiren firma bu sorunları kısa sürede çözerek yoluna emin adımlar ile devam edecek gibi görünüyor. 2022 yılı Xiaomi için büyük önem arz ediyor. Huawei’den boşalması muhtemel koltuğu doldurmak için topyekün bir savaşa girecek olan Xiaomi bakalım donanımları ile olduğu kadar yazılımları ile de kullanıcılarını memnun edebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu