AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

iPhone satışlarında düşüş devam edecek!

Apple, 2007 yılında piyasaya sunduğu ilk iPhone modelinden bu yana satışları sürekli artırmayı başardı. Ancak 2016 yılına gelindiğinde iPhone için uzun soluklu bir rüyanın sonuna gelindi diyebiliriz, zira Apple ilk kez telefon satışlarında düşüşü yaşadı. iPhone 7 ve 7 Plus satışlarıyla birlikte üçüncü çeyrekte satışlarda hareketlilik yaşanırken, son çeyrekte ise tatil dönemiyle birlikte satışlarda düşüşün önüne geçilmeye çalışıldı.

2017 yılına gelindiğinde Apple’ın satış düşüşüne engel olmayacağı görülüyor. Japon Nikkei sitesinin özellikle Tayvanlı tedarikçilere dayandırdığı haberine göre Apple, 2017 birinci çeyrek dönemi (ocak-mart) için iPhone üretimini %10 oranında düşürecek.

iPhone

Üretim kapasitesindeki düşüşün nedeni olarak yeni modellerin (7 ve 7 Plus) beklentilerin altında satış elde etmesinin etkili olduğu söyleniyor. Stoklarda bulunan iPhone 6s modellerinin de yine üretimin azalmasında pay sahip olduğu iddia ediliyor. Üç yıldır akıllı telefon yol haritasında aynı tasarıma yer veren Apple görünüşe bakılırsa kullanıcıların iPhone satın almasında eskisi kadar etkili yenilikler ortaya koyamıyor. Bir diğer nokta ise 6s sahiplerinin yeni modele geçmek için pek bir neden görmemesi.

Yılın telefonu olmaya aday Galaxy Note 7’nin piyasadan toplatılmasına karşın 7 Plus satışlarının da bekleneni veremediği görülüyor. Oysa Apple benzer tasarımı sürdürse de büyük ekranlı telefonunda bu defa çift kamera özelliğine yer vermişti.

Apple’ın 2017’de duyuracağı yeni telefon modelinde ise radikal değişimlerin gerçekleşeceği gelen haberler arasında. Üç farklı ekran boyutuna sahip olacağı iddia edilen telefonda OLED ekran, yeni bir tasarım dili, metal yerine cam malzeme, hızlı ve kablosuz şarj özelliği bahsi geçen radikal değişimlerin başında geliyor.

>> İlginizi çekebilir; Xiaomi Mi6 ne zaman tanıtılacak?

>> İlginizi çekebilir; Huawei P8 Lite için önemli bir güncelleme yayınlandı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu