Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknolojiXiaomi

OPPO Reno 7 ve Xiaomi Civi Karşılaştırması: Çok Güzel İkili!

İki şirketin en güzel telefonlarından olan OPPO Reno 7 ve Xiaomi Civi akıllı telefonlarını karşılaştırıp detaylarını sizlere sunuyoruz.

Bu yıl Xiaomi, tasarıma odaklanan Xiaomi Civi serisini piyasaya sürerek büyük dikkat çekti. Diğer güzel bir telefonumuz ise OPPO Reno 7 5G. Önceki serilere göre farklı ve özgün tasarım öğelerine sahip olmasıyla gündemde sık sık yerini aldı. İşte bu iki güzel telefonu karşılaştırıp detaylarını öğrenme vaktimiz geldi.

OPPO Reno 7 ve Xiaomi Civi Karşılaştırması

Ekran ve Tasarım Karşılaştırması

Bu iki akıllı telefonumuz da çarpıcı bir tasarıma sahip. Seçim konusunda kesinlikle zevk faktörü devreye giriyor. Arka kısımları ışık açısına bağlı olarak renk değiştiren mikro kristal cam kaplamadan oluşuyor. OPPO Reno 7 tasarım konusunda daha kompakt bir kullanım sunarken Xiaomi Civi daha ince ve daha hafif bir kullanım sağlıyor. Civi, 7 mm kalınlığı ve 166 gram ağırlığı ile 2021’in en ince ve en hafif telefonlarından biri olma unvanını taşıyor. Reno 7 ise 7,6 mm kalınlığı ve 185 gram ağırlığı ile Civi’ye göre daha ağır.

Civi

Ekran detaylarına geldiğimizde ise 6,55 inç ekrana sahip olan Civi, 6.43 inç ekran sunan Reno 7’ye göre daha geniş bir kullanım sağlıyor. Teknik anlamda Civi daha önde. Bir milyara kadar renk gösteren OLED ekranı, Dolby Vision, HDR10+ ve 120 Hz yenileme hızlarını destekliyor. Reno 7 ise yalnızca 16 milyon renk gösterirken 90 Hz düzeyinde daha düşük bir yenileme hızı sunuyor. Ayrıca Dolby Vision desteğinden yoksun durumda. Her iki telefon da ekran içi parmak izi okuyucusuna sahip.

OPPO Reno 7 5G

Donanım ve Yazılım Karşılaştırması

İki akıllı telefonumuzun yonga setleri arasında hiçbir fark yok. İkisi de Qualcomm Snapdragon 778G çipi ile eşleştirilen 12 GB’a kadar RAM ve 256 GB’a kadar yerel depolama kurulumu mevcut durumda. Tek farkları Reno 7’nin daha yavaş olan UFS 2.1 depolama alına sahip olması. Civi ise daha hızlı UFS 2.2 depolama alanına sahip. UFS teknolojisini bilgisayarlardaki SSD teknolojisine benzetebiliriz. Ayrıca Civi, Reno 7’de bulunmayan stereo hoparlör kurulumuna sahip. Her iki telefon da kendilerine özgü kullanıcı arayüzleri ile Android 11’e dayanıyor.

OPPO Reno 7 tanıtım

Kamera ve Pil Karşılaştırması

Bu iki cihazımızın kamera sistemleri neredeyse aynı: 64 Megapiksel ana kamera, 8 Megapiksel ultra geniş sensör, 2 Megapiksel makro kamera ve 32 Megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Kağıt üzerindeki tek fark ise odak diyaframı. Reno 7 f/1.7 diyafram açıklığı ile düşük ışık koşullarındaki çekimlerde daha yüksek performans verir.

Xiaomi Civi

Pil kapasiteleri 4.500 mAh ile tamamen aynı. Hızlı şarj teknolojileri arasında 5W’lık güç farkı mevcut. Xiaomi Civi 55W desteklerken OPPO Reno 7 60W hızlı şarjı destekliyor. Ancak Reno 7 AMOLED ekrana sahip olduğu için daha yüksek kullanım süresi sunabilir. Pil detayları ile karşılaştırmamızın sonuna geliyoruz. Yeni karşılaştırmalar ve gelişmeler için sıkı takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu