GenelGündemOyun HaberleriPC Oyunları

Epic Games Bedava Dağıttığı Oyunu Zorla Geri Aldı!

Epic Games, Suicide Squad: Kill the Justice League oyununu kullancıılarının kütüphanelerden zorla kaldırdı.

Epic Games Store, dün oldukça ilginç bir hata ile gündeme geldi. Kullanıcılar 70$ fiyat etiketiyle yurt dışında ön siparişe açılan Suicide Squad: Kill the Justice League oyununu Deluxe sürümünü bedaya alabiliyor ve kütüphanelerine ekleyebiliyordu. Gelen yoğun ilginin ardından hızlıca duruma müdahale eden şirket, oyunu satıştan kaldırdı. Ancak pek halihazırda alım yapan kullanıcılar, güvende olduklarını düşünerek uykuya daldı. Ancak platform, bedava oyun skandalını oyunu kullanıcıların kütüphanesinden kaldırarak daha da büyüttü.

Epic Games, Suicide Squad: Kill the Justice League Oyununu Kütüphanelerden Kaldırdı

Bu sabah Epic Games hesabına bakan kullanıcılar, Suicide Squad: Kill the Justice League isimli yapımın kütüphanelerinde olmadığını gördü. Yapılan işlemlere bakıldığında ise platformun oyunu kütüphaneden sanki iade edilmiş gibi kaldırdığı ortaya çıktı. Dün olay yaşandığı esnada ben de oyunu kütüphaneme eklemiştim.

Epic Games

Elbette ki ben de benzer bir sonuçla karşılaştım. Öncelikle belirteyim ki Epi Games bu oyunu geri almakta haklı. Suicide Squad: Kill the Justice League halihazırda daha çıkmamış bir oyun. Bu nedenle bedavaya dağıtılması yapıma ve yapımcıya sadece zarar verir. Ancak Epic Games’İn kullanıcıların kütüphanesinden bir oyunu zorla alması da eşit şekilde doğru değil.

Bu durum dijital platformlarda parasını ödediğimiz hiçbir şeyin aslında bize ait olmadığını da kanıtlar nitelikte. Elbette ki biz bu oyunun parasını ödemedik. Ancak şirket gerekseydi benzer bir şekilde herhangi bir oyunu kütüphanemizden kaldırabilirdi.

Merak edilen asıl konu ise kullanıcıların tepkisini çeken Epic’in telafi için bir hamle yapıp yapmayacağı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu