Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 14 Pro Cephesinden Heyecanlandıran Görüntüler Geldi

Xiaomi markasının en yeni amiral gemisi 14 Pro için render görüntüleri sızdırıldı. Karesel kamera modülüne sahip olacak.

Ülkemizde oldukça büyük bir pazar payına sahip Xiaomi, önümüzdeki günlerde yeni amiral gemisi 14 serisini tanıtacak. 27 Ekim’de görücüye çıkması beklenen telefonlardan daha üstte konumlandırılan  Xiaomi 14 Pro modelinin render görüntüleri sızdırıldı. Gelin birlikte sızan görüntülere ve teknik özelliklere göz atalım.

Önceki modelle kıyaslandığında önemli tasarım değişikleri bulunan cihazda 6,6 inç düz ekran bulunuyor. Dörtlü kamera modülü ile görünen telefonda kamera lenslerinin olduğu bölgenin çıkıntılı olduğu göze çarpıyor. Selfie kamerası ekran deliğine konumlandırılan 14 Pro’da, kamera modülüyle birlikte kalınlık 13,1 mm’ye kadar çıkıyor.
Xiaomi 14 Pro söylentilere göre Android dünyasının ilk titanyum çerçeveye sahip cihazı olabilir. İlk titanyum malzemeye sahip telefonlar iPhone 15 Pro serisi oldu.

Xiaomi 14 Pro Teknik Özellikleri

Qualcoom’un Snapdragon Summit etkinliğinde tanıtacağı 8 Gen 3 işlemcisinden 1 gün sonra 27 Ekim tarihinde Xiaomi 14 serisi tanıtılması bekleniyor. 2K çözünürlüğünde ve 120 Hz LTPO ekran ile gelmesi beklenen telefonun HDR 10+ ve Dolby Vision destekleriyle birlikte yüksek renk doğruluğuna sahip olacak. Ekran koruması ise Goriila Glass Victus 2 ile gerçekleşecek.

Cihazın kalbinde Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi bulunacak. İşlemci son detaylara göre bir adet Cortex-X4 + beş adet Cortex-A720 + iki adet Cortex-A520 çekirdek kurulumu ile gelecek. 14 Pro modelinde 120 W kablolu, 50W ise kablosuz şarjı destekleyen 5000 mAh batarya yer alacak.

Ortaya atılan tüm bu iddiaların gerçekliğini 27 Ekim tarihini bekleyerek göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu