Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Huawei P40 Pro PE iPhone 12 Pro’nun üzerine toprak atacak!

Huawei’nin bu yıl iki farklı P40 Pro modeli tanıtacağı ortaya çıktı. Huawei P40 Pro PE adındaki en tepe modelde beşli kamera kurulumu yer alacak!

Huawei, önümüzdeki Şubat ayında yeni amiral gemisi modelleri P40 ve P40 Pro ile karşımıza çıkacak. Bugün ise bu modeller hakkında ilginç bir iddia sağlam kaynaktan geldi. Gelen bilgilere göre; P40 Pro’nun iki farklı sürümü olacak. En tepe model olan P40 Pro PE‘de tam beşli kamera kurulumu yer alacak.

Huawei P40 Pro PE özellikleri ile yok artık dedirtiyor!

P40 Pro Premium Edition olarak isimlendirilecek olan bu modelde söylenene göre; 52 Megapiksel çözünürlüğünde Leica imzalı ana kamera yer alacak. Diğer kamera ise 13 Megapiksel çözünürlüğünde olacak. 10 kat optik yakınlaştırma yapacak olan bu model, selefi gibi periscope zoom özelliğine de sahip olacak. Geriye kalan 3 kameranın macro, mono ve ToF sensörü olarak konumlandırılması bekleniyor.

6.5 inç büyüklüğünde AMOLED ekrana sahip olacak olan telefonda, ekrana entegreli parmak izi okuyucusu da bulunacak. Gücünü Huawei‘nin Kirin 990 yonga setinden alacak olan telefonda minimumda 8 GB RAM‘in yer alacağı iddia ediliyor. Muhtemelen Huawei bu modelde 12 GB RAM kullanacak.

Huawei P40 Pro PE

Kutusundan Android 10 tabanlı EMUI 10 arayüzü ile çıkacak olan telefonda maalesef ki Google Servisleri yer almayacak. 50W Huawei SuperCharge ile gelecek olan telefonda 5.000 mAh kapasiteli batarya bulunacak. Şu sıralar Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki ekonomik savaşın tatlıya bağlandığı haberleri dolaşıyor. Eğer bu konuda gelişmeler yaşanırsa; P40 modelleri yine kutusundan Google Servisleri olmadan çıkacak. Ancak güncelleme ile gelişmelere göre bu servisler telefona eklenebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu