AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iPad mini yolda! Artık kendisi pek mini olmayacak…

Apple’ın yeni iPad mini modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Ancak bildiğiniz o mini bu mini olmayacak. Ekran büyüyecek.

Apple, iPad’in PC’lerin yerini alması için çok kasmış ve karşımıza iPad Pro ile çıkmıştı. Pro serisini sürekli geliştiren Apple amacına ulaşmış ve PC fiyatına tablet satmaya başlamıştı. 12.9 inçlik modelini 7.999 TL yani MacBook Air fiyatına satan Apple, maalesef ki satış rakamlarında çakılmıştı. Tableti ikinci ekran veya cihaz olarak satın alanların sayısının hala fazla olmasından dolayı Apple’ın yeni iPad mini modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Apple’a yakınlığı ile bilinen ama bir türlü öngörüleri doğru çıkmayan Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2020 yılında 8. nesil iPad ve 2021 yılında ise iPad mini‘yi tanıtacağını iddia etti. 8. nesil iPad modelinde Apple A10X yonga setine yer verecek olan Apple’ın, ilginç bir şekilde mini’de iPhone 11’in işlemcisi Apple A13 Bionic’i kullanacağı söyleniyor.

Ekran konusunda ise mini‘de yenilikler yapılacak. Çerçeveleri Pro‘daki gibi inceltecek olan Apple, neredeyse aynı kasaya 8.5 inç büyüklüğünde ekran yerleştirecek.

iPad mini

RAM konusunda ise iPadOS‘in fazla RAM tüketmemesinden dolayı 3 GB RAM‘e yer verileceği söyleniyor. PC deneyimi sunmaya çalışan ve bu konuda da başarılı olan Apple, mini modelini uygun fiyata satışa sunarsa ortalığı kızıştırabilir. Günlük kullanım için PC yerine uygun fiyatlı mini’yi satın almak çok daha akıl karı olacak gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu