Akıllı TelefonAndroidGenelSamsung

Galaxy Note 7 hala rakiplerinden daha çok kullanıcıya sahip

Samsung‘un Ağustos ayının başında tanıttığı ve hemen satışa sunduğu Galaxy Note 7 yaşanan patlama / yanma olaylarından sonra üretici tarafından geri toplatıldı. Bu süreçte Samsung‘un ne yapacağı merak edilirken firma sorunu kabul eti ve 3 – 4 hafta içinde yenilenmiş Note 7‘leri kullanıcılarla buluşturacağı sözünü verdi. Gerçektende Samsung sözünde durdu ve yenilenmiş Note 7ler kullanıcılara bir bir gönderilmeye başlandı. Sorunun devam etmesinin anlaşılması üzerine Samsung oldukça radikal bir karar verdi ve tüm telefonları geri toplamaya karar verdi.

Galaxy Note 7
Galaxy Note 7

Buraya kadarki süreci gayet iyi biliyorsunuz ama elinde Galaxy Note 7 olan birçok kişi “ben telefonumdan memnunum” açıklamasında bulundu ve telefonlarını geri iade etmek istemediler; istemiyorlar. 2,5 milyon ile 3 milyon arasında Note 7 satan Samsung‘un halen yarım milyon telefonu pazarda kullanılıyor. Bu telefonları ger. çekmek için her türlü yolu deneyen Güney Koreli üretici öncelikle yapılan güncellemeler ile telefonun %60’dan fazla şarj olmasının önüne geçti. Daha sonra da operatörler yardımı ile telefonların şebeke ile olan bağlantıları kapatılmaya başlandı.

note-7

Buna rağmen Note 7 tüm dünya üzerinde LG V20, OnePlus 3T ve HTC Bolt‘tan daha fazla satıyor. Eylül ayında satışa sunulan pazarlama başarısızlığı LG V20‘den bile halen daha fazla kullanıcıya ulaşabilen Galaxy Note 7‘nin şimdiden efsane haline geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz diye düşünüyoruz. Elinde halen Galaxy Note 7 bulunan kullanıcılar varsa lütfen telefonlarını Samsung’a iade etsin. Zira bundan sonra başınıza gelebileceklerden siz sorumlu tutulacaksınız…

Not: Sony‘i kutlamak gerekiyor zira en son pazara sunduğu Xperia XZ, satış rakamı olarak Note 7‘yi geçmeyi başardı…

Samsung Galaxy A3 (2017) ve Galaxy A5 (2017) satışa sunuluyor

galaxy-a-serisi
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu