Apple

OLED Ekranlı iPad Pro Seneye Piyasaya Sürülebilir!


Geçtiğimiz yıldan beri devam eden söylentilere bir yenisi daha eklenerek OLED ekranlı iPad Pro’nun seneye piyasaya sürüleceği öne sürüldü.

Apple geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinden beri çok fazla söylentinin konu olduğu iPad ve MacBook modellerine OLED ekranı entegre etme adımlarını sonunda attığı söyleniyor. Eğer OLED ekran bu modeller için uygulanmaya başlanırsa yeni ekranlar sayesinde pil ömrü artacak, LCD ekranlara kıyasla daha karanlık siyahlar ve daha iyi kontrast sağlanacak.

Apple, 2024 ve 2026’da piyasaya sürülecek yeni iPad Pro ve MacBook Pro modelleri için OLED paneller geliştirmeye devam ediyor. Söylentilere göre Apple ve Samsung olduğu tahmin edilen Güney Koreli ekran tedarikçilerinin 11 inç ve 12,9 inç iPad Pro, 14 inç ve 16 inç MacBook Pro için OLED ekranlar üzerinde çalışmaya başladığı söyleniyor.

OLED MacBook

OLED ekranların LCD ekranlara kıyasla daha az güç harcadığı zaten bilinmektedir. Durum böyle olunca az güç harcandığı için daha uzun pil ömrü sunulacak. Ayrıca daha koyu siyahlar ve kotrastın artmasına da olanak sağlamaktadır. Bu özellikler iPad’ler ve MacBook Pro’lar gibi bir çok cihaz için ideal gözüküyor. Ekranlar üzerinde analistlik yapan Ross Young’a göre, OLED panelli ilk iPad Pro şu an piyasada bulunan modellere kıyasla 11,1 inç ve 13 inç olmak üzere daha büyük ekranlar ile gelebilir.

İlginizi Çekebilir: LG Display, Apple ile Artık Ortak

iPad serisinin haricinde Mac serisine de bakmak gerekirse OLED ekranlı ilk Mac modelinin 2024 tarihinde 13 inç MacBook Air ile gelmesi bekleniyor. Apple şu anda hem Samsung hem de LG’nin ekranlarını kullanıyor. Ancak Apple bu bağımlılığı azaltmak için de ayrı bir çalışma yapmakta.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu