Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi 11 Parçalarına Ayrıldı! Sonuç Hüsran!

Xiaomi’nin yeni canavarı Xiaomi Mi 11 iFixit ekibi tarafından parçalarına ayrıldı. Maalesef bu telefonun tamiri baya zor.

Teknolojik cihazlarını parçalarına ayıran ve tamir edilebilirlik puanını belirleyen iFixit ekibi bugün de Xiaomi‘nin yeni gözdesini parçaladı. Xiaomi Mi 11 modelini parçalarına ayıran ekip, telefonun evde kendiniz başınıza tamir etmenin çok zor olduğunu belirtiyor.

Xiaomi’nin yeni telefonunu açmak için sadece bir adet yıldız tornavida yeterli oluyor. Çünkü tüm vidalar aynı yapıda. Bu oldukça iyi bir şey. Sürekli tornavida değiştirmek zorunda kalmıyorsunuz. Bildiğiniz gibi son zamanlardaki telefonlarda yapıştırıcıya baya abanıyorlardı. Bu yüzden bataryayı ve arka kasayı ayırmak çok güçleşiyordu.

Xiaomi bu noktada daha kolay açılan bir yapıştırıcı malzeme kullanıyor. Bu sayede telefonu kolayca açabiliyorsunuz. iFixit ekibi birçok bileşenin modüler yapıda olduğunu belirtiyor. Parçaların modüler olması bazen ne nereye takılıyor diye zorluk çıkarabiliyor.

Xiaomi Mi 11

Biraz zor olsa da ekran ve pil aktarılan bilgilere göre kolayca değiştirilebiliyor. Bildiğiniz gibi telefondaki cam gövde düşme hasarını daha olası hale getiriyor. Bu yüzden kavisli cam özel aletler gerektiriyor ve onarım sırasında kırılma olasılığı çok yüksek görünüyor.

Ekrandaki parmak izi sensörünü değiştirmek için ise ekranın tamamını kaldırmanız gerekiyor. Bu işlem sırasında ekranın kırılabileceği belirtiliyor. Uzun lafın kısası Xiaomi’nin yeni canavarı iFixit ekibinden tamir edilebilirlik puanı olarak 10 üzerinden 4 puan alıyor. Bu da telefonun evde tamirinin zor olduğunun anlamına geliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu