GenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiWhatsApp

WhatsApp Tehdidinde Geri Adım Atıyor! Hesaplar Devre Dışı Bırakılmayacak

WhatsApp, Güvenlik Sözleşmesi sunmuş ve kabul etmeyen kullanıcılarının hesabını kapatma kararı almıştı ancak geri adım atmak zorunda kalıyor!

Facebook şirketlerine ait olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarına yeni bir güvenlik sözleşmesi sunuyordu. Bu sözleşmeyi kullanıcılarına bir bildirim olarak göstermiş ve sonrasında ise kullanıcılarından epey bir şikayet almıştı. Kullanıcılar Telegram ve Signal gibi mesajlaşma uygulamalarına geçmiş, Telegram çok kısa bir sürede kullanıcı rekorları kırmıştı. Hatta pek çok kullanıcı bu olayları sosyal medyaya taşıdığı için şirket aldığı bu kararı ertelemek zorunda kalmıştı. Önce 8 Şubat ve sonrasında ise 15 Mayıs tarihine kadar ertelenen bu sözleşme ile ilgili yeni bir karar ortaya çıktı. Şirket bu durumda bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Konu hakkındaki detaylara gelin birlikte bakalım.

WhatsApp Güvenlik Sözleşmesi Artık Onaylanmak Zorunda Değil!

Şirket yaptığı açıklamada şöyle diyordu:

“Kullanıcıların çoğu sunduğumuz sözleşmeyi kabul etmesine rağmen kabul etmeyen kullanıcıları da anlayabiliyoruz. 15 Mayıs geldiğinde hiçbir kullanıcının hesabı silinmeyecek ya da aktifliğini kaybetmeyecek. Yalnızca önümüzdeki birkaç hafta boyunca kabul etmeleri için hatırlatmalarda bulunacağız.” 

Whatsapp Güvenlik Sözleşmesi Detayları

Yeni politika ile birlikte Facebook uygulamaları için daha iyi iletişim imkanları sağlanacak. Şirket şubat ayında bu değişiklik hakkında daha fazla bilgi vereceğini de ekledi. Biz alınan bu kararın sonuna kadar arkasındayız ve toplanacak olan verilerin kullanıcılar tarafından seçilmesini tercih ederiz. Umarız kullanıcılar bu durumdan memnun kalmıştır. Zira biz epey mutlu kaldık. Yeni gelişmeler elimize ulaştığında sizlere aktaracağımızdan emin olabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu