GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknolojiXbox

Yeni Nesil Oyunları Eski Nesil Konsollarda Oynayabileceksiniz

Microsoft’un bulut tabanlı oyun servisi xCloud için müjdeli haber geldi. Yeni nesil oyunlar eski nesil konsollarda oynanabilecek.

Oyun sektörü son yıllarda bulut tabanlı çözümlere yönelmişti. Bu süreçte Microsoft da boş durmamış ve güçlü altyapısını kullanarak xCloud servisini duyurmuştu. Bu servis sayesinde oyuncular diledikleri yerde dilekleri cihazda Xbox oyunlarının keyfini internet üzerinden çıkarabiliyordu.

Dün gece düzenlenen 2021 Gamescom etkinliği sırasında Microsoft, yakında mevcut nesil Xbox Series X, Series S konsolları ve önceki nesil Xbox One konsollarına bulut oyun desteği getireceklerini duyurdu. Bu özellik, Xbox Game Pass Ultimate üyelerinin oyun dosyalarını yüklemeye gerek kalmadan bulutta hızlı bir şekilde oyun oynamasına izin verecek.

Xbox Game Pass Ultimate aboneleri, piyasaya sürüldüğünde, Xbox Game Pass kitaplığında Sea of ​​Thieves gibi çok oyunculu oyunlar da dahil olmak üzere 100’den fazla yüksek kaliteli oyunu depolama alanına kurmaya ve kullanmaya gerek kalmadan oynayabilecekler.

xCloud

Daha da ilginci, Microsoft, önceki nesil konsol sahiplerinin Microsoft Flight Simulator ve The Medium gibi mevcut nesil oyunları oynamasını sağlayacak olan bulut oyunlarını eski Xbox One’a da getirecek. Aynı şekilde PC’lerde, telefonlarda ve tabletlerde bu servisi kullanabileceksiniz.

Microsoft’un açıklamasına göre bulut tabanlı oyun servisi 1080P çözünürlüğünde 60 FPS‘e kadar bir deneyim sunacak. Şimdilik Türkiye pazarına gelmeyecek olan bu servisin en geç önümüzdeki yıl ülkemiz oyuncularına da açılmasını bekliyoruz. Microsoft’un güçlü bulut altyapısı sayesinde yeni nesil oyunları eski nesil konsollarda deneyebilmek şahane olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu