AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Yeni Mac UWB Desteği ile iPhone’a Yaklaşacak

Apple’ın yeni Mac modellerinde UWB desteğine yer vereceği ortaya çıktı. UWB sayesinde Mac’ler iPhone’lara yaklaşacak. İşte detaylar.

Bu hafta Apple, ilginç özellikler ve hatta yeni teknolojiler hakkında ipuçları sunan macOS Monterey 12.3‘ün ilk beta sürümünü yayınladı. Güncellemedi dahili dosyalar, yeni Mac modellerinde olası Ultra Geniş Bant (UWB) desteğine işaret ediyor.

9To5Mac’e göre; macOS 12’nin en son beta sürümü, ultra geniş bant teknolojisini desteklemek için gerekli araçlarla donatılmış. Aynı araçlar, U1 çipli mobil cihazlarda UWB desteği sağlamak için kullanılıyor. Ultra geniş bant teknolojisi, düşük güç maliyetleriyle kısa mesafelerde kablosuz iletişim teknolojisidir. Bu, UWB’yi destekleyen birden fazla cihazın birbirini keşfetmesini sağlar. Peki, nedir bu UWB teknolojisi?

Apple bu teknolojiyi daha 2019 yılında iPhone 11 ile cihazlarına tanıtmıştı. Kısa bir süre sonra Apple Watch, HomePod mini ve AirTags bu teknolojiye destek vererek çıktı. Şimdi Apple, bu özelliği Mac’lerine de getirmeye hazırlanıyor. Aynı zamanda piyasada henüz UWB destekli tek bir iPad modeli yok. Ancak macOS 12.3 beta, markanın en azından PC serisiyle teknolojiyi denediğini gösteriyor.

Yeni Mac UWB

Şu anda Apple, şirketin UWB teknolojisine yönelik planlarından bahsedebileceği yeni cihazlarının bahar sunumuna hazırlanıyor. UWB desteği sayesinde Mac’ler ile iPhone’lar artık daha kolay bir şekilde iletişim halinde olacak. Hatta iPhone üzerinden Mac’in ne kadar uzaklıkta olduğu da net bir şekilde görüntülenebilecek. Bu teknoloji özellikle MacBook’larda hayat kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu