Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilXiaomi

Xiaomi Elektrikli Araç Serisi Piyasayı Karıştıracak!

Önümüzdeki yıllarda büyük ses getirecek olan Xiaomi elektrikli araç serisi, yeni gelişmeleriyle gündemde. İşte detaylar.

Şirket geçtiğimiz günlerde en son olan mali raporunu halka sunmuştu. Bu yeni rapor ise şirketin araştırma ve geliştirme bölümünün şu anda 13.919 üyeye sahip olduğunu ve bu üyelerin 500’den fazlasının Xiaomi elektrikli araç projesinde çalıştığını ortaya koydu.

Xiaomi, Elektrikli Araç İşinde Çok Ciddi!

Şirketin araştırma ve geliştirme bölümü, şirketin toplam çalışan sayısının %44’ünü oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde de Çinli teknoloji devi, ikinci otomobil şirketini resmi olarak kaydettirdi ve bu şirket milyar yuanlık büyük bir bütçeye sahip oldu.

Mali rapor, şirketin elektrikli araç işinin sorunsuz ilerlediğini ve ilk seri üretilen otomobilinin 2024’ün ilk yarısında piyasaya sürüleceğini de ortaya koydu. Ayrıca özellikle otonom sürüşe sahip otomobilleri geliştirmek için Deepmotion adlı otonom sürüş teknolojisi şirketini satın almıştı.

Bu gelişmeleri ele alıp değerlendirirsek, şirketin elektrikli araba işinde oldukça ciddi olduğunu ve bu konuda pes etmeyeceğini anlayabiliriz. Geliştirmekte olduğu yeni araç teknolojilerini sunmak için büyük gayret gösteren şirket, aracını piyasaya sürme çabalarını da son hızla sürdürmeye devam ediyor.

Şirketin ilk seri üretilen elektrikli modelinin 2024’ün ilk yarısında piyasaya süreceğini de tekrardan hatırlatalım. Heyecanla beklenen bu otomobil, piyasaya çıktığında büyük ses getirecek ve çok farklı teknolojiler sunacak. Xiaomi’nin elektrikli otomobil serisi hakkında yeni gelişmeleri kaçırmamak için sıkı takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu