Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSamsung

Huawei Samsung’u bakın hangi alanda geçmeyi başardı!

Akıllı telefon pazarında Huawei Samsung ve Apple arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Apple’ın birbirini taklit eden ürünleri her yıl daha yüksek fiyatlardan satışa çıkarması şirketi bu rekabette üçüncü sıraya geriletti. Tabii bunda Huawei’in dudak uçuklatan bir büyüme kaydetmesinin de etkisi büyük. Bundan sonraki süreçte Samsung ve Huawei arasında şimdi zirve yarışına tanıklık edeceğiz. Ancak Huawei öncesinde rakibini bir başka kategori olan giyebilir pazarda geçmeyi başardı.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei Samsung rekabeti her alanda kızışıyor

IDC tarafından yayınlanan son raporda birçok dünya devi şirketin 2019 yılı birinci çeyrek döneminde sattığı giyilebilir cihaz adetine yer verildi. Apple bu alanda açık ara liderken, Xiaomi-Huawei-Samsung arasında ise farkın az olduğunu görüyoruz.

Bir önceki yıl aynı çeyrek dönemde sadece 1.3 milyon giyilebilir cihaz satan Huawei bu yıla gelindiğinde sayıyı 5 milyona yükseltmeyi başarıyor. Samsung cephesinde de satışların gerilemesiyle birlikte ikili sıralamada yer değiştirdi.

Bu satışlara en büyük katkıyı Watch GT akıllı saatin sağladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Akıllı saat uygun fiyattan piyasaya girip başarılı satışlar elde etti. Saatin bazı ülkelerde P30 modellerin yanında promosyon olarak dağıtıldığını da hatırlatalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu