AppleBilgisayarGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

Yeni iMac yeni tasarımı ile geliyor! Millet bilgisayar görsün!

Apple’ın yeni iMac modelini WWDC 20 etkinliğinde komple yenilenmiş tasarımı ile tanıtacağı ortaya çıktı. Canavar geliyor! Tabii parası olana.

Apple, uzun bir süredir iMac serisinde aynı tasarımı kullanması ile çok tepki almıştı. Önce telefonların daha sonra tabletlerin ve bilgisayarların çerçeveleri incelmiş ancak iMac’lerde kalın çerçevelerin kullanımı günümüzde de devam etmişti. Apple bu çağ dışı tasarımdan yeni iMac modelleri ile kurtulacak gibi görünüyor.

Sızıntıları ile ünlü Sonny Dickson, Apple’ın WWDC 20 etkinliğinde iMac’leri yenileceğini iddia etti. iMac’lerin bezel yani çerçeve tasarımının iPad Pro ve Pro Display gibi ince olacağını belirten Sonny Dickson, bu modellerde güvenliğin sağlanması için Apple T2 çipinin de yer alacağının altını çiziyor. GPU tarafında yine tercihini AMD‘den yana kullanacak olan Apple, Navi mimarili oldukça güçlü bir ekran kartına yer verecek.

Fusion Drive‘dan vazgeçerek artık daha hızlı SSD‘lere yönelecek olan Cupertinolu teknoloji devi, muhtemelen işlemci tarafında yine Intel‘i tercih edecek. Intel’in 10. nesil Core i5 ve Core i7 işlemci opsiyonları ile gelmesini beklediğimiz yeni iMac’ler, maalesef ki fiyatı ile Türkiye’deki kullanıcıları çok üzecek.

Ekran çözünürlüğü ve boyutu olarak 27 inç ve 4K/5K çözünürlüğü kullanacak olan Apple’ın bu modelde TruTone ve P3 Gamut görüntüleme teknolojilerine de yer vereceği söyleniyor. HDR10 desteğinin ise bu modelde de yer almayacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu