Akıllı TelefonGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerPixel

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’da Bir Sorun Daha Ortaya Çıktı

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerinde sorunlar bitmek bilmiyor. Bu defa telefoların parmak izi tarayıcısı çalışmayı tamamen durduruyor.

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro satışa sunulduğu günden bu yana kullanıcıların keyfini kaçırmaya devam ediyor. Ekran titremesi, rastgele aramalar derken bu defa parmak izi tarayıcısında oluşan ciddi sorunlar can sıkmaya başladı.

Parmak izi tarayıcısı üç başlık altında toplanan hatalarla gündemde. İlk olarak birçok kullanıcı parmak izi tarayıcısının yavaş çalıştığından şikayetçi. Kimi kullanıcılar başkalarının kendi parmak izlerini kullanarak telefonlarını açabildiklerini aktardı. Bunlara şimdi de parmak izi tarayıcısının çalışmayı tamamen durdurması eklendi.

Reddit’teki kullanıcı şikayetlerine göre Pixel 6 ve Pixel 6 Pro‘da parmak izi tarayıcı, akıllı telefonların pili tamamen bitip kapanmasının ardından arıza veriyor. Açıldıktan sonra tarayıcı çalışmayı reddediyor. Kaydedilmiş parmak izlerini yeniden başlatmak ve hatta silmek bile sorunu çözmüyor.  Yalnızca cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamak bu sorunu geçici olarak ortadan kaldırıyor. Fabrika ayarları sonrası parmak izi tarayıcısını taratarak yeniden kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Yine parmak izi tarayıcısıyla ilgili yukarıda saydığımız diğer sorunlar da telefon fabrika ayarına döndürüldüğünde giderilmiş oluyor.

Öte yandan Google sorunu kabul etti ve bir soruşturma başlattı, ancak henüz herhangi bir yorumda bulunmadı. Öte yanda Pixel 6 serisi telefonlardan birini kullanıyorsanız şarj seviyesini kritik değerlere düşürmemenizi tavsiye ederiz. Google daha önce bazı kullanıcılar açığa çıkan ekran titreme sorununu da kabul etmiş ve aralık ayı güncellemesi ile bu sorunun giderileceğini açıklamıştı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu