MobirollerSosyal Medya

Sosyal Medya Fenomeni Röportaj Adam’dan Tosuncuğa Büyük Destek(!)

Röportaj Adam Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın teslim olup Türkiye’ye getirilmesine tabii ki kayıtsız kalmadı. Mahsun yine gülüp geçirdi.

Sosyal medyada özellikle yaptığı mizansen haberlerle milyonlarca izleyici kitlesine ulaşan Röportaj Adam Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın teslim olup Türkiye’ye getirilmesine kayıtsız kalmadı.

Mahsun Karaca namı diğer Röportaj Adam’ın Tosuncuğu karşılama töreninde Türkiye’ye has görüntüler yaşandı. Geçtiğimiz günlerde yayınladığı videoda teslim olacağını açıklayan Aydın’ın havalimanında karşılama görüntüleri sosyal medyada olay oldu. Hazırlanan pankartlarda “Hoşgeldin Mehmet Aydın”, “Dedikodulara kulak asmadık” ve “Sana güveniyoruz Mehmedim” yazdığı görüldü.

1991 Doğumlu Mehmet Aydın Namı Diğer Tosuncuk Kimdir?

Mehmet Aydın (d. 31 Mayıs 1991), nitelikli dolandırıcılık suçundan kırmızı bülten ile aranmış Türk girişimcidir. Eren Çakar takma adıyla rap şarkılar çıkarmıştır.

Aslen Espiyeli olan Mehmet Aydın, 31 Mayıs 1991’de Bursa’nın Nilüfer ilçesinde doğdu. Fatih adında bir ağabeyi vardır. İlköğrenimini Bursa’da tamamladı. Bir dönem Egoman takma adıyla rap müzik yaptı. Ağustos 2016’da merkezi Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Çiftlik Bank adlı şirketi kurdu. 2017’de evlendiği eşi Sıla Soysal’dan Ocak 2018’de boşandı. Mart 2018’de şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şirketin 130 bin üyesinden topladığı 511 milyon lira ile Uruguay’a kaçtığı öne sürülen ve “nitelikli dolandırıcılık” ile suçlanan Aydın’ın Türkiye’ye iadesi için kırmızı bülten çıkarıldı. Aydın, Ocak 2019’da Interpol’ün en çok arananlar listesine eklendi.

18 Nisan 2020’de Resmî Gazete’de yayımlanan infaz kararnamesi ile Çiftlikbank’ın kurucusu “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın infaz indiriminden yararlanamayacağı söylendi.

30 Haziran 2021 tarihinde Sözcü gazetesine gönderdiği bir videoda teslim olacağını söylemiştir ve 1 Temmuz 2021 tarihinde Brezilya Sao Paulo’da Türkiye Büyükelçiliği’ne teslim olmuştur.

Video sonrası yaşananlar

30 Haziran 2021 tarihinde Sözcü gazetesine gönderdiği video sonrası ve 1 Temmuz 2021 tarihinde teslim olması gündeme düşmüştür. Mehmet Aydın’ın avukatları konsolosluk ile bağlantı kurduklarını ve Aydın’ın Türkiye’ye iade sürecinin başlatılacağını açıkladı. 3 Temmuz 2021 sabahı hakkında adli işlemler başlatılması üzere havayoluyla Türkiye’ye sevk edilmiştir. Hakkında, işlediği dolandırıcılık suçundan 75 bin yıla kadar hapis cezası istenilmektedir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu