Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi 11 Değişim Programı Başladı

Xiaomi, yeni amiral gemisi modellerinde yaşanan Wi-Fi 6 sorunundan dolayı Xiaomi Mi 11 için değişim programını başlattığını açıkladı.

Çinli teknoloji devi geçtiğimiz yılın sonunda Xiaomi Mi 11 serisi akıllı telefonlarını piyasaya sürpriz bir şekilde sürmüştü. Amiral gemisi segmentinde yer alan Mi 11 serisinde son zamanlarda bir takım sorunlar yaşandı. Wi-Fi 6 tarafında yaşanan bu sorundan dolayı Xiaomi’den hızlı ve etkili bir çözüm yolu geldi.

Xiaomi Mi 11 Wi-Fi sorunu yaşıyor

Bildiğiniz gibi, Wi-Fi 6‘da bant genişliği önceki neslin iki katında ve 160 MHz bant genişliğine ulaşabiliyor. Aynı zamanda, iletim bilgi yoğunluğu yüzde 20 oranında artırıyor. Nihai ağ hızı, 3.5 Gbps‘ye kadar 2,1 kat daha hızlı. Bu standart ayrıca ilk kez 4K QAM kodlamasını da destekliyor. Ancak bazı kullanıcılar, Xiaomi Mi 11 serisi telefonlarında Wi-Fi ve hotspot’ları açamama gibi bir Wi-Fi sorununun olduğundan şikayet etmeye başlamıştı.

Bu bağlamda, Xiaomi bugün resmi olarak yanıt verdi ve bu soruna sahip  kullanıcıların testten sonra yeni telefonların değiştirilmesini destekleyeceğini açıkça belirtti. Ayrıca, telefonu değiştirdikten sonra telefonu yarım yıl uzatılmış garanti hizmeti için başvurabileceksiniz. Şimdilik sadece Çin’de başlayan bu değişim programının yakında Avrupa ve Türkiye’de de başlayacağını düşünüyoruz.

Xiaomi Mi 11 Türkiye

Apple’ın yolundan giden ve müşteri hizmetleri konusunda son yıllarda önemli atılımlar yapan Xiaomi‘nin değişim programını başlatmış olması oldukça sevindirici. Android tarafının kanayan yarası olan müşteri hizmetleri son yıllarda geç de olsa toplanmaya başladı. Bir kullanıcı Android telefon aldığı zaman Apple‘a yakın bir satış sonrası destek alabiliyor. Bu durum şimdilik Avrupa için geçerli. Türkiye’de de artık bu konuda önemli atılımların yapılması gerekiyor.

Bir dönem ülkemizde WhatsApp yüklendi diye garanti dışı kaldı denilen telefonlar görmüştük. Su geçirmez denilen telefonların da su geçirdi diye garanti dışında kaldığına da şahit olduk. Neyse ki bu kara günler geride bırakmaya başladık…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu