Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiXiaomi

Xiaomi Halka Arz Ediliyor! Xiaomi Hissesi Alır mıydınız?

2023 yılında dünyanın en büyük üreticisi olacağız” açıklamasında bulunan Xiaomi CEO‘su bu iddiasında başarılı olabilir mi bunu zaman içinde göreceğiz ama Xiaomi, bunun bir söylem olarak kalmaması ve bir hedef olarak gösterilmesi adına büyük uğraş veriyor. Her yıl ciddi anlamda büyüyen ve büyük karlılıklar ortaya koyan inli üretici Samsung, Apple Sony, LG ve HTC gibi devlerin arasından sıyrılarak en başarılı şirket ünvanını geçtiğimiz yollarda da bir kez kazandı. Artık başka bir şey yapmak gerekiyordu ve Çin basını bugün bir haber paylaşarak Xiaomi Halka Arz talebinin başlayabileceğini belirtti.

Xiaomi Halka Arz Edilecek mi?

Gelen bilgiler kısa süre içinde ön talep toplama sürecinin başlayacağını ve yasal sürecin tamamlandığını dile getirirken Xiaomi‘nin buradan sağayacağı fon ile çok daha farklı ülkelere giriş yapabileceğini ortaya koyuyor. Xiaomi‘nin 2014 yılındaki değeri 40 milyar dolar civarındaydı ama bugün yapılacak ön çalışmada şirketin 75 milyar dolar ile 90 milyar dolar değere ulaştığı belirtiliyor.

Ekim 2017 tarihi itibariyle 15 milyar dolar gelir ve 1 milyar dolar et kar açıklayan üreticinin bu yıl içinde 2 milyar dolar net kar açıklaması bekleniyor. Xiaomi hisseleri satışa sunulursa şirkete büyük bir para girdisi olacaktır ve Xiaomi bu rüzgarla birlikte büyük bir başarıya imza atabilir…

Xiaomi Mi Mix 2 inceleme! Siz istediniz biz yaptık!!!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu