Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung hızlı şarj konusunda rekorları alt üst edecek!

Samsung bugün oldukça önemli bir teknolojik yenilik ile karşımıza çıktı. İnovasyon tarafında sürekli olarak yeni şeyler arayan Güney Koreli üretici iki yeni USB Tip-C kontrolcü çipi geliştirdiğini duyurdu. Kod adları SE8A ve MM101 PD olan yeni nesil kontrolörleri 100W hızlı şarj desteğine sahip olabilecek özel bir akım koruma sistemi ile karşımıza çıktı. Bu büyük bir devrim zira Qualcomm yeni nesil işlemcilerin 100W hızlı şarjı destekleyebileceğini söylemişti ama bu konuda donanım sorunu yaşanıyordu.

Samsung hızlı şarj
Samsung hızlı şarj

Samsung hızlı şarj teknolojisini en üst seviyeye taşıyor!

Bugün ise bu kontrolcüler ile 100W hızlı şarj desteği ilk kez telefonlara gerçek anlamda iletilebilecek bir donanımı ortaya koyuyor. Samsung’un bu teknolojiyi GAlaxy Note 10’da kullanıp kullanmayacağını bilemiyoruz ama biz bu teknolojiyle önümüzdeki yıl Şubat ayında tanıtılacak Galaxy S11 serisinde göreceğimizi düşünüyoruz.

Şu anda dünyanın en hızlı şarj olan telefonları 50W değerinde Super VOOC desteğine sahip Oppo RX17 Pro ve Oppo Find X Lamborghini Edition. Huawei’nin 55W desteğine sahip olacağı belirtilen Mate X katlanabilir ekranlı telefonu ise henüz satışa sunulmadı. Galaxy S10 Plus’ın ise 25W hızlı şarj desteği olduğunu hatırlatalım. 100W gerçekten büyük bir değişim getirecek burası kesin…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu