Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple Beyin Göçü Yaşıyor! Apple A15 Bekleneni Veremeyebilir!

Apple’ın iPhone 13’te kullandığı Apple A15 yonga setinin büyük bir sıçrama yaratmamasının nedeni belli oldu. Apple’da işler kötüye gidiyor.

iPhone 13 sunumu sırasında Apple, telefonları için en yeni ve en büyük yonga seti Apple A15 Bionic‘ten bahsederken bazı önemli performans ayrıntılarını atladı. Normal şartlar altında teknoloji devi, serinin bir önceki işlemcisi ile yeni işlemciyi kıyaslardı. Ancak bu sene işler ters gitti. Yeni bir rapora göre, kayda değer performans iyileştirmelerinin olmaması, Apple’ın yetenekli çip mühendislerinden ciddi bir beyin göçü yaşamasından kaynaklanıyor.

Apple A15 performansı ile büyük bir fark sunmayacak

Etkinlikte ilginç bir şekilde Apple, A15 Bionic’in A12 Bionic‘ten yüzde 40 daha hızlı olduğunu açıkladı. Ancak A14 ile kıyaslama yapılmadı. Oldukça eski olan bir işlemci ile yeni işlemcinin karşılaştırılması doğal olarak kafalarda soru işaretine neden oldu. SemiAnalysis’e göre Apple’ın yeni çipinin büyük bir fark ortaya koymamasının neden beyin göçü.

Apple’ın elindeki ekip A15 yonga setinde sadece küçük farklılıklar sunabilmesine odaklandı. Koronavirüs pandemisinde çok kan kaybeden firma, tüm büyük planlarını 2022 yılına saklayacak gibi görünüyor.

SemiAnalysis raporunda; “Apple’ın yaşadığı tüm personel değişimi nedeniyle Apple’ın yeni nesil CPU çekirdeğini ertelemek zorunda kaldığına inanıyoruz. Yeni bir CPU çekirdeği yerine geçen yılki çekirdeğin değiştirilmiş bir sürümünü kullanıyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Apple A15

En azından Apple’ın çip mühendisleri, A15 Bionic’e ‘bazı’ değişiklikler yaptı. Bu değişiklikler pil tüketimi odaklı oldu. Apple hala telefon piyasasında en güçlü firma konumunda. Bu yüzden Cupertinolu firma performansa odaklanmak yerine pil tüketimini oldukça minimuma çekmek istedi. GPU tarafında büyük bir sıçrama sunan A15 yonga setinin bu olumsuzluklara rağmen Snapdragon 898’den bile daha hızlı olacağı söyleniyor. Bakalım Qualcomm, Apple’ın bu sıkıntılı günlerini fırsata çevirip bambaşka bir Snapdragon 898 ile karşımıza çıkabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu