GenelGüncel Teknoloji HaberleriMotorola

Motorola Yerel Halk İçin Anlamlı Bir Hediye Sunuyor!

Yeryüzünde nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan bazı diller vardır. Bunu görmüş olacak ki Motorola yerel halk için bir jest yaptı.

Motorola akıllı telefon piyasasında isminden bahsettirmeyi başarabilen bir şirket. “Herkes için akıllı teknoloji” mottoları ile birlikte de her toplumdan insana teknolojiyi ulaştırmaya çalışıyorlar. Bunun bir örneğini ise çok güzel bir gelişme ile bizlere sunuyorlar. Motorola konuşulmamaya yüz tutmuş ve tükenme tehlikesi yaşayan 2 yerel dili akıllı cihazlarına dil seçeneği olarak ekleme kararı aldı. Android 11 ile çalışan tüm Motorola cihazlarına Kaingang ve Nheengatu adları verilen iki yeni dil eklenecek.

Motorola Niçin Bu Yerel Dilleri Kendi Cihazlarına Ekledi?

Elbette her toplumdan insana ulaşmak asıl amaç ancak bu iki dil zaten unutulma ve bir daha ebediyen konuşulmama tehlikesi yaşarken bu amaca ulaşmak güç. Motorola’nın en büyük markete sahip olduğu bölge Latin Amerikadır. Özellikle Brezilya’da Samsung’dan sonra 2. en büyük akıllı telefon üreticisi olarak Apple’ı bile solluyorlar. Bu diller ise Latin Amerika bölgesinde bazı halkın kullandığı iki dil olduğu için Motorola’nın bölge halkına minnet göstergesi sunduğunu söyleyebiliriz.

Motorola Yerel Diller

Motorola Google ile ortak çalıştığı için bu diller Android Açık Kaynak Projesi ve Gboard klavye üzerinde kullanılabilir halde sunulacak. Eklenecek olan dillerin hakkında birer detay daha vermek gerekirse, Kaingang dili “Kesinlikle Tehlikede” etiketine sahip ve artık yeni doğan çocuklara öğretilemiyor. Nheengatu dili ise “Ciddi Tehlike Altında” etiketi ile birlikte UNESCO’nun yok olmaya yüz tutan en ciddi 2. dili konumunda bulunuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu