Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriLGTeknoloji

LG V10 ve G4 kullanıcıları LG’ye dava açtı!

Eğer mobil dünyasını biraz olsun takip ediyorsanız son yıllardaki LG akıllı telefonlardaki kronik sorunları mutlaka duymuşsunuzdur. LG V10 ve G4 modellerinin ardından kronik sorunlar iyice baş göstermeye başladı. Her iki telefonda yeniden başlatma sorununa canlı tanıklık etmiş pek çok kişiyi biliyorum. Bootloop olarak isimlendirilen telefonun kendini yeniden açmaya çalışması, ancak bunu yapamaması sorunu.

LG V10 ve G4 için LG’ye dava açıldı

Söz konusu sorun LG tarafından zaten doğrulanmıştı. LG hatanın üretici kaynaklı (donanım bileşenleri arasındaki boşluk nedeniyle) olduğuna dair bir açıklama yapmış ve sınırlı da olsa servis aracılığıyla değişim ya da tamir programı başlatmıştı. Fakat gelen haberler bu sorunu yaşayan kullanıcıların hala çok fazla olduğu ve mağduriyetlerinin bir türlü giderilmediğini gösteriyor.

LG V10 ve G4

Bootloop sorununu yaşayan bazı V10 ve G4 kullanıcıları California’daki bir federal mahkemede LG’ye karşı dava açtı. Davacılara göre LG sorunu kabul etmesine karşın daha sonra hasarlı sattığı G4 ve V10 modellerinde soruna ilişkin tüketicilere bir uyarı ya da çağrıda bulunmadı. Ayrıca tüketiciler şirketten hasarlı tüm telefonları onarması ya da bir değişim programı başlatmasını istiyor. Kullanıcıların LG’ye yaptığı suçlamalar haksız zenginleşme, haksız ticaret ve garanti koşullarının ihlal edilmesi.

Sony Xperia L1 modeli geliyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu