Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy S20 FE Hala Alınır mı? Fiyatında Son Durum

Samsung Galaxy S20 FE modelinin tanıtımı üzerinden bir yıl geçti. Üstelik Galaxy S21 FE de tanıtılması üzere. Peki S20 FE hala alınır mı?

Samsung Galaxy S20 FE, geçen yıl eylül ayında tanıtıldığında ses getiren telefonlardan biri oldu. Çok geçmeden Türkiye’de de satışa sunulan amiral gemisi katili telefon büyük bir satış başarısı elde etti. Galaxy S20 FE ülkemizde ilk etapta Exynos 990 işlemcisiyle giriş yaptı. Fakat bu işlemcili modelde yaşanan aşırı ısınma ve buna bağlı düzensiz pil tüketimi kullanıcıları canından bezdirmedi değil. Daha son bu durumu kabul eden Samsung, Exnos işlemcili modeli üretimden kaldırarak telefonu dünyanın tüm bölgelerinde Snapdragon 865 işlemcisiyle satışa çıkardı.  Exynos işlemcili model üretimden kalksa da hala stokları eritmiş değil ve hala birçok perakendecide satılmakta.

Peki tanıtımı üzerinden bir yıla aşkın süre geçen Galaxy S20 FE alınır mı? Üstelik Galaxy S21 FE’nin ayak sesleri de duyulmaya başlamışken. Türkiye’deki mevcut döviz kuru ve buna bağlı akıllı telefon fiyatları değerlendirildiğinde Galaxy S20 FE hala çok ama çok mantıklı bir seçim görünüyor. Bugün artık orta segment telefonlarda fiyatlar 7 bin TL seviyesini geçmiş durumda. Galaxy S20 FE’ye baktığımızda birçok özelliği amiral gemisi telefonlarla yarışır düzeyde.

120Hz tarama hızına sahip Super AMOLED ekran, Snapdragon 865 işlemcisinin performansı, 8GB RAM + 256GB’lık versiyon, IP68 sertifikası, stereo hoparlör, OIS destekli ana kamera ve telefoto kamera sözünü ettiğimiz özelliklerden bazıları.

Galaxy S20 FE’nin özelliklerini sayarken özellikle Snapdragon 865 işlemcili modele vurgu yaptık. Zira bu telefonu satın almak istiyorsanız mutlaka ama mutlaka Snapdragon işlemcili modeli almanızı öneriyoruz. Bu modelde telefon SM-G780G model numarasını taşımakta. Şimdi telefonun fiyatında son duruma göz atalım.

Galaxy S20 FE halihazırda ülkemizde iki işlemci ve buna bağlı dört bellek seçeneğiyle satılmakta. Telefonun fiyatında son durum ise şu şekilde:

  • 6GB RAM + 128GB depolama (Exynos): 6.450 TL
  • 8GB RAM + 256GB depolama (Exynos): 7.250 TL
  • 6GB RAM + 128GB depolama (Snapdragon): 6.400 TL
  • 8GB RAM + 256GB depolama (Snapdragon): 7.200 TL
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu