Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Exynos 2200 Geliyor! Snapdragon 8 Gen 1’in Gözü Yaşlı!

Samsung’un Galaxy S22 ailesine güç verecek olan yonga seti Exynos 2200 için tarih verildi. Şimdi Snapdragon 8 Gen 1 düşünsün.

Qualcomm ve MediaTek, yeni amiral gemisi platformlarını geçtiğimiz haftalarda tanıtmıştı. Hatta Snapdragon 8 Gen 1’e sahip telefonlar bile duyuruldu. Bu olaylardan sonra gözler Samsung’a çevrilmişti. Güney Koreli teknoloji devi bugün Exynos 2200 yonga seti için tarih açıkladı. Galaxy S22 ailesine güç verecek olan bu canavar yonga seti 11 Ocak 2022 tarihinde resmi olarak tanıtılacak.

Samsung’un Ocak ayında Galaxy S21 FE modelini de tanıtacağını belirtelim. Ancak bu modelde Exynos 2100 yer alacak. Samsung, Exynos 2200 için GPU’nun AMD ile birlikte oluşturulduğunu ve bunun akıllı telefon pazarında bir oyun değiştirici olması gerektiğini hatırlatmaya devam ediyor.

Şimdilik yeni yonga seti hakkında detaylar biliniyor. Ancak bilinen tek bir şey var ki bu yonga setinden GPU’nun ışın izleme özelliğini destekleyecek olması. Oyunlardaki grafiklere takla attıracak olan bu GPU’nun Snapdragon 8 Gen 1’deki yeni nesil Adreno karşısında nasıl bir performans izleyeceği merak ediliyor.

Bildiğiniz gibi Samsung, amiral gemisi modellerinin iki farklı sürümünü satışa sunuyor. Bu yüzden aradaki performans farkının dengelenmesi gerekiyor. Samsung’un artık yoluna kendi işlemcisi ile devam etmesini ve AMD ile olan işbirliğini bir adım öteye taşıması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sayede mobil alanda daha hızlı gelişmeler görebiliriz. Kim bilir belki 2-3 yıl sonra gerçekten de konsol kalitesinde grafikler mobil cihazlara gelir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu