AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneTeknoloji

Samsung iPhone 8 için kolları sıvadı

Apple ve Samsung iPhone 8 için teknoloji dünyasını bugüne kadar ki en büyük ortaklıklarından birine imza attılar. Yapılan anlaşmaya göre Samsung’un ekran görüntüleme kuruluşu Samsung Display eylül ayında tanıtılacak iPhone 8 için milyonlarca OLED ekran üretecek.

Güney Kore’den gelen yeni bir rapora göre Samsung haziran ayı sonu itibariyle iPhone 8 için OLED panellerinin seri üretimine başlayacak. Apple’ın prototip panelleri onayladığı ve aylık 10 milyondan fazla esnek OLED ekranın üretileceği bildiriliyor. Bu yıl için yapılan anlaşmaya göre Samsung, Apple’a 80 milyondan fazla OLED panel tedariki sağlayacak. Bu ay seri üretimi başlayacak ekran, Galaxy S8 serisi telefonlarda olduğu gibi ön bölümün kısmını kaplayacak, ancak kavisli yapıda olmayacak.

Samsung iPhone 8
Samsung iPhone 8

iPhone 8, Apple’ın OLED teknolojisini barındıran ilk telefonu olacak. Bu yıl tanıtılması beklenen iPhone 7s ve 7s Plus modellerin ise IPS LCD paneller kullanılacak. Ancak 2018 ile birlikte Apple’ın tamamen OLED ekrana geçiş yapacağı konuşuluyor. OLED panel pazarının büyük bölümünü elinde bulunduran Samsung gelecek yıl için de yine Apple’ın bir numaralı ekran sağlayıcısı olacaktır.

Galaxy Note 8 tanıtım tarihi belli oldu!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu