Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

Mercedes-Benz Elektrikli G-Class Konseptini Duyurdu

Alman otomobil devi, çok sevilen G-Class türünde bulunan, elektrikli model Mercedes-Benz EQG ile karşımıza çıktı. İşte detaylar.

Mercedes-Benz lüks off-roader G-Class’ın parlak vurgularla bezenmiş ve ciddi anlamda uzay keşif robotu tarzı jantlar takan elektrikli bir konsept versiyonunu ortaya çıkardı. Yeni otomobil resmi olarak Mercedes-Benz Concept EQG olarak biliniyor. Mercedes Benz, Münih’teki 2021 IAA Mobility fuarında sergilenen elektrikli SUV ile ilgili ayrıntılara gerçekten ışık tuttu.

Tasarım olarak araç çok dikkat çekti. G-Class serisini elektrikli hale getiren model şu an konsept olarak tanıtıldı. Seri üretim versiyonunun da buna benzer olacağı belirtildi.

Aracın ön kısmında uzun LED şeritler bulunuyor ve bu da otomobile futurist bir tasarım ekliyor. Ancak G-Class’ın klasik sert yapısı esirgenmemiş. Yedek lastik bölümünün kapağında, tavanlarda ve jantlarda LED aydınlatma fark edilebiliyor. Aracın rengi ise siyah ve gri kısımlardan oluşuyor.

Teknik özelliklere gelirsek, büyük 22 inç jantlara sahip olan otomobilin motor özellikleri veya detayları henüz açıklanmadı. Tork ve beygir hakkında da bilgiler yok. Ama araç gücünü tamamen elektrikten alacak.

Mercedes-Benz EQG

Aracın yaklaşık 4 adet elektrik motoruna sahip olacağı da söyleniyor. 4 adet elektrik motoru ile araç muhtemelen yüksek beygire sahip olacaktır.

Mercedes-Benz Concept EQG ve bu aracın motor özellikleri, torku veya menzil mesafesi gibi yeni detayları çıktıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalınız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu