AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Güvenlik için Düğmeye Bastı! İşte Yeni Çözüm!

Cupertinolu teknoloji devi Apple güvenlik konusunda yeniliklerine devam ediyor. Firmanın AirTag için bulduğu çözüm oldukça ilginç.

Güvenlik endişelerine rağmen, AirTag, Apple’ın istenmeyen izleme, takip etme ve AirTag’in genel olarak kötüye kullanılmasını önleme konusundaki sürekli çabaları sayesinde güvenilir bir nesne izleyiciye dönüştü. Apple güvenlik konusunda bu sefer uyarıları ciddiye aldı ve önlem almaya başladı.

Konuyu açıklayan ayrıntılı bir raporda, Wall Street Journal “hayalet AirTag uyarılarının” nedenini ortaya çıkarmak için derinlere iniyor. Sizi hızlandırmak için, iPhone kullanıcıları, izleyici onları takip ediyorsa, Bul ağı tarafından sahte AirTag’lerin varlığı konusunda uyarılır. iPhone üreticisi ayrıca istenmeyen izlemeyi engellemek için bir Android uygulaması geliştirdi. Bu uyarı, potansiyel takip kurbanına nesne izleyiciyi bulma seçeneği sunar. Ayrıca, gerekirse yerel kolluk kuvvetlerini dahil etme seçeneği de sunar.

Bununla birlikte, WSJ, son haftalarda, bazı iPhone kullanıcılarının, genellikle gecenin ortasında, yollarında hiç olmayabilecek AirTags için uyarılar almaya başladıklarını bildirdi. Bu tür yanlış uyarıların kurbanlarına AirTag’in konumunun ve yolunun bir haritası gösterilir.

Hatadan kaynaklanan daha önemli sorun, gerçek bir uyarıyı hatayla tetiklenen bir uyarıdan ayırt edememektir. Neyse ki, Apple sorunu kabul etti ve kullanıcıların deneyebileceği düzeltici eylemi paylaştı.

Bir Apple sözcüsü, bu tür uyarıların, konum servislerini geçici olarak karıştıran bir iPhone’un alan Wi-Fi sinyallerini almasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Potansiyel bir düzeltme, Konum Servisleri> Gizlilik > Ayarlar’a gitmek ve iPhone’da Wi-Fi etkinken anahtarı kapatıp açmak olacaktır. Ayrıca, daha yoğun nüfuslu bölgelerde, yakındaki diğer kişilerin sahip olduğu AirTag’lerin yanlışlıkla istenmeyen uyarıları tetikleyebileceğini söyledi.

Apple AirTag

Apple, bu yıl boyunca AirTags’te pişirilen iz sürmeyi önleme önlemlerinde ek iyileştirmeler sözü verdi. Piyasaya sürülmeleri için kesin bir zaman çizelgesi bilinmemekle birlikte, vaat edilen geliştirilmiş izleme uyarısı mantığının hayalet uyarıları sorununu düzelteceğini ve çirkin kafasını tekrar kaldırmasını önleyeceğini umuyoruz.

Apple AirTag Bile Güncelleme Aldı! Android’in Gözü Yaşlı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu