Akıllı TelefonAppleCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeGüvenlikiOSiPhoneKoronavirüsMobirollerTeknoloji

Apple, iPhone 12 ile yıllar sonra bir ilke imza atacak!!! İşte bu habere bayılacaksınız

ABD’li teknoloji devi Apple, iPhone 12 ile birlikte herkesin beklediği o özelliği getirecek. İşte yıllar sonra gelecek olan o meşhur özellik…

Bildiğiniz üzere Apple, önümüzdeki aylarda merakla beklenen İPhone 12 serisini piyasaya sürecek. Cihazların tanıtım tarihi yaklaştıkça, söylentileri ve sızıntılarda bir o kadar artıyor. Son çıkan raporlar, Amerikalı şirketin bu yıl bir ilke imza atacağını ortaya koyuyor.

Bildiğiniz üzere Koronavirüs salgını nedeniyle bazı yerlerde maske takma zorunluluğu getirildi. Hal böyle olunca FaceID kullanan Apple müşterileri de bu durumdan epeyce rahatsız olmaya başladı. Bunun üzerine Apple’da, kullanıcılarının maske ile kilit açabilmesi için iOS 13.5 yazılımını piyasaya sürdü. Ancak, şöyle bir şey var ki, bu yazılım direkt olarak kilidi açmıyor. Sizin maske taktığınızı algıladığı zaman, parola menüsüne yönlendiriyor ve şifreyi oradan manuel olarak girmenize olanak sağlıyor. Yine de iPhone kullanıcıları için bu özellik geçici de olsa ilaç gibi geldi.

Buna ek olarak bugün, bazı analistler yaklaşan iPhone 12 ile ilgili bomba gibi bir iddia da bulundu. Bildiğiniz üzere, koronavirüs nedeni ile Apple kullanıcıları tamamen mağdur olmuş durumdalar. Çünkü FaceID’si olan cihazların kilidini açmak epeyce zorlaştı. Son çıkan raporlara göre Apple, iPhone 12 ile bu sorunu tamamen ortadan kaldıracak. Nasıl mı?

İddialara göre Apple, yeni iPhone 12 serisinde, şu an bazı Android telefonlarda bulunan Biyometrik sensöre yer verecek(Ekran üzeri parmak izi tarayıcı). Bu özellik size çok şaşırtıcı gelmeyebilir ama, Apple tarafından ilk kez kullanılacak olması bizleri epey şaşırttı doğrusu.  Ayrıca, bu sayede kilit açmanızda daha kolay hale gelecektir. Hem manuel şifre girmekle uğraşmayacaksınız, hem de maskeyle direkt olarak  kilidinizi açabileceksiniz.

Aslında Apple, bu teknoloji için 6 yıl önceden çalışmalara başladı. Ancak, şirketin bundaki amacı tamamen Apple kartları ile alakalıydı. Çünkü bahsedilen bu Apple kartların kullanılması için parmak izi sensörüne ihtiyaç duyulacaktı. Hal böyle olunca, Apple’da bu teknoloji için uzun bir süredir çalışmalar yapıyordu.  Ama ne demiş büyüklerimiz; Neye niyet neye kısmetmiş. Artık Apple’in geliştirdiği bu teknoloji yıllar sonra, hem kartlar için hem de cihazlarımızın kilidini açmamız için kullanılacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu