AppleGüncel Teknoloji HaberleriiPad

Büyük Ekranlı iPad Air Bekleyenlere Müjde: Apple Çalışmalara Başladı!

Apple'ın tüm iPad Air modelleri 11 inçten küçük boyutta. Fakat DigiTimes'in haberine göre Apple büyük ekranlı iPad Air üzerinde çalışıyor.

Apple’ın şu ana kadar piyasaya sürdüğü tüm iPad Air modelleri 11 inç boyutunda. Sektörde önemli sızıntı kaynağı olan DigiTimes, Apple’ın 12,9 inç ekrana sahip büyük bir iPad Air modeli üzerinde çalıştığını iddia etti. Üzerinde çalışılan modelin 12,9 inç boyutundaki iPad Pro’da bulunan mini LED panel teknolojisi yerine LCD panele sahip olacak.

Büyük Ekranlı iPad Air Modeli Yıl Sonuna Kadar Çıkabilir

Apple, Air modellerini yalnızca 10,9 inç boyutunda sunuyor. DigiTimes’in haberine Apple’ın üzerine çalıştığı model bugüne kadar ki en büyük Air olacak. Bu aynı zamanda onu 12,9 inç iPad Pro ile aynı ekran boyutuna getirecek. Fakat arasında işlemci ve ekran teknolojisi gibi farklılıklar bulunacak.

Daha önce 9to5Mac tarafından hazırlanan bir rapor Apple’ın iki adet iPad Air (6.Nesil) sürümü üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı. Bunlar 11 inç ve 12.9 inç olmak üzere iki farklı boyutta.

Öte yandan 5. Nesil Air geçen yıl piyasaya çıktı ve M1 işlemciye sahip. 8 çekirdekli CPU ve 8 çekirdekli grafik işlemcisi ile en zorlu görevlerin üstesinden kolaylıkla gelebiliyor. 10.9 inç boyutunda ve 2360 x 1640 çözünürlüğünde 265 ppi yoğunluğunda bir ekranla gelen Air 5. Nesil, 8 GB RAM ve 64, 256 GB depolama ile geliyor. Klavye ve kalemiyle birlikte dizüstü bilgisayara yakın bir deneyim sunan tablet şu an bir buçuk yaşında.

Apple M2 yonga setine sahip Air modelini bu yılın sonunda ve ya önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu