Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Pro Selefleri ile Karşılaştırıldı!

Apple’ın önümüzdeki haftalarda tanıtacağı iPhone 14 Pro serisi şimdi de selefleri ile karşılaştırıldı. Yenilik bekleyenler çok üzülecek.

Apple, Eylül ayının başında karşımıza iPhone 14 serisi ile çıkacak. Etkinliğe sayılı günler kala yeni canavarlar hakkında bilgiler gelmeye başladı. Bugün ise iPhone 14 Pro, selefleri ile karşılaştırıldı. Gelen kesin ve son bilgilere göre yeni Pro serisinin ana yeniliği, iPhone X’te ortaya çıkan çentiğin şekil değiştirmesi olacak.

Bununla birlikte, yeni modeller bir kez daha büyütülmüş bir ana kamera birimi ile gelecek. Bu sefer, yalnızca geniş bir alana sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda arka panel yüzeyinin üzerinde daha fazla bir şekilde yani 4,17 mm’ye kadar çıkıntı yapacak. Aşağıdan yeni modeller ile eski modellerin en net karşılaştırmasına ulaşabilirsiniz.

iPhone 14 Pro

Apple’ın ayrıca yonga seti tarafında da politika değiştireceği söyleniyor. Sadece Pro serisinde yeni nesil yonga seti olan Apple A16 kullanılacak. Ana serilerde ise Apple A15 yonga setini görmeye devam edeceğiz. RAM tarafında ise yine sadece Pro serisinde LPDDR5 RAM göreceğiz. Ana modellerde LPDDR4X RAM kullanılması bekleniyor.

Fiyat tarafına gelince, Apple bu yıl fiyatlara zam yapacak. Yükselen enflasyon, artan maliyet ve çip krizinden dolayı yeni modeller 100 ila 150 dolar arasında zamlı bir şekilde çıkış yapacak. Türkiye fiyatlarını tahmin etmek bile şimdiden bizleri korkutuyor. Muhtemelen Pro Max’in en tepe modeli 40.000 TL bandını aşacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu