Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Kılıfı iPhone 14 ile Uyumlu Olacak Mı?

iPhone 14 için nefesler şimdiden tutuldu. Peki, iPhone 13 kılıfı yeni modeller ile uyumlu olacak mı? Yoksa Apple yeniden aksesuar mı satacak?

Son birkaç ay içinde yaklaşmakta olan iPhone 14 ve iPhone 14 Pro’nun sızdırılmış CAD render’larına, şemalarına ve aksesuar kalıplarına rastladık. Ancak, iPhone 13 kılıfı iPhone 14 modelleri ile uyumlu olup olmayacağı konusu merak ediliyordu. Bugün gelen sızıntılar ile bu merak giderildi diyebiliriz.

iPhone 14 modellerinin 3D baskılı modellerinin görüntüleri serinin doğru boyutsal verilerine dayanarak ortaya çıktı. iPhone 14 serisinin daha belirgin bir kamera darbesine sahip olması bekleniyor. Ancak şaşırtıcı bir şekilde, 6.7 inçlik iPhone 14 Max modeli, 6.7 inç iPhone 13 Pro Max için tasarlanmış bir kasaya neredeyse mükemmel bir şekilde uyuyor.

Yani, iki cihaz tam olarak aynı boyutta olabilir. Bununla birlikte, Mac Otakara tarafından paylaşılan görüntüler, iPhone 14 Max’in çift lensli kamera çıkıntısının, iPhone 13 Pro Max’in daha büyük üçlü kamera kurulumu için tasarlanan kasadaki boyutunu doldurmadığını gösteriyor. Yani iPhone 13 Pro Max’in kılıfları iPhone 14 Max ile uyumlu olmayabilir.

Görüntüler ayrıca, daha küçük 6.1 inç iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerinin ilgili mevcut nesil modelleri için tasarlanmış aksesuarlarla uyumluluğunu da ortaya koydu. Yeni modellerdeki kamera çıkıntısının önemli ölçüde daha büyük olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle iPhone 13 ve iPhone 13 Pro’nun kamera çıkıntıları için tasarlanan kesiklere uymuyor. Dahası, iPhone 14 modelleri fiziksel olarak daha büyük olacak. Yani iPhone 13 kılıfları iPhone 14 ile uyumlu olmayabilir.

Mac Otakara, iPhone 13 serisi ekran koruyucularının iPhone 14 model modelleriyle uyumluluğunu test etmek için ekstra yol kat etti. İlk olarak, iPhone 14 modelleri daha büyük köşe yarıçaplarına ve ekranın etrafında daha ince çerçevelere sahip. İkincisi, iPhone 13 ve iPhone 14 modellerindeki FaceTime kamerasının ve Face ID donanımının düzeni eşleşmiyor.

Sızıntılar, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinin, tüm donanımı bir çentikte birleştirmek yerine, öne bakan kamera için delik delici bir kesim ve Face ID donanımı için hap şeklinde bir kesim yapacağını öne sürüyor.

iPhone 14 Serisi Önden Görüntülendi, Hem Çentik Hem de Delikli Tasarım

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu