iPhone Nisan 28, 2022 12:26

iPhone Toplu Kişi Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Apple'ın kapalı işletim sistemi iOS aslında o kadar da katı kurallara sahip değil. iPhone toplu kişi silme işlemini yapmak bu kadar kolay.
iPhone Toplu Kişi Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Apple‘ın kapalı yapıda olan işletim sistemi iOS, son yıllarda aldığı güncellemeler ile nispeten kullanıcılara daha fazla seçenek sunmaya başladı. Ancak hala iPhone’da kişileri toplu bir şekilde yönetme opsiyonu sunulmuş değil. Ancak Apple’ın buna da dolaylı yoldan da olsa bir çözümü var. iPhone toplu kişi silme özelliğini kullanmak aslında çok ama çok basit.

Bu işlemi uygulamak için iCloud hesabınız olması gerektiğini belirtelim. Çünkü kişileri toplu olarak iPhone üzerinden silemiyorsunuz. iPhone’u olan herkesin sahip olduğu iCloud hesabından toplu kişi silme işleminin nasıl yapılacağına hızlıca bir göz atalım.

iCloud Kişileri Açma

1. iPhone’unuzda “Ayarlar” uygulamasını açın.

2. En üstte adınıza dokunun.

3. “iCloud”a dokunun.

4. “iCloud Kullanan Uygulamalar” altında, “Kişiler” uygulamasını bulun ve açmak için kaydırıcıya dokunun.

5. “Mevcut Yerel Kişiler” için bir açılır pencere görünürse, “Birleştir”e dokunun.

Kişiler’in yanındaki kaydırıcı yeşilse, uygulamanın senkronize edildiğini anlarsınız. Birleştirme tamamlandıktan sonra yerel kişileriniz iCloud hesabınızın Kişiler uygulamasında görünecektir.

Artık iPhone kişilerinizin iCloud ile senkronize edildiğinden emin olduğunuza göre , macOS, Windows ve mobil cihazlar kullanılarak erişilebilen iCloud.com web sitesi aracılığıyla aynı anda birden fazla kişiyi silebilirsiniz. Aynı anda birden fazla iPhone kişisini silmek için aşağıdaki adımları izleyin.

iPhone Toplu Kişi Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

1. Web tarayıcınızı açın, iCloud.com’a gidin ve ardından oturum açma kimlik bilgilerinizi girin. İki faktörlü bir kimlik doğrulama ekranı ile karşılaşacaksınız.

2. iPhone’unuzu açın ve beliren açılır pencerede “İzin Ver”e dokunun. Bir kod görüntülenecektir. Bu kodu tarayıcınızdaki iCloud’daki iki faktörlü kimlik doğrulama alanına girin ve ardından “Gönder”i tıklayın.

3. Bir sonraki ekranda tarayıcıya güvenmek isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Gelecekte iki faktörlü bir kimlik doğrulama kodu girmeden o cihazdan iCloud’da oturum açabilmek istiyorsanız “Güven”i tıklayabilirsiniz.

4. Artık iCloud’da oturum açtığınıza göre birkaç uygulama göreceksiniz. “Kişiler” i tıklayın.

5. Windows kullanıyorsanız, klavyenizdeki “Ctrl” tuşunu basılı tutun ve silmek istediğiniz her kişiye tıklayın. Seçilen her kişi mavi renkle vurgulanacaktır. Mac’te ise “Command” tuşunu basılı tutarken aynı işlemi tekrarlayın.

6. Silmek istediğiniz tüm kişileri seçtikten sonra, Kişiler ekranının sol alt köşesindeki dişli simgesine tıklayın.

7. “Sil”e tıklayın ve ardından tekrar “Sil”e tıklayarak onaylayın.

iPhone

Seçilen her kişi aynı anda silinecek ve iCloud’daki Kişiler’de yapılan değişiklikler iPhone’unuzdaki ve aynı hesapta oturum açmış diğer Apple aygıtlarındaki Kişiler uygulamasıyla senkronize edilecek.

iCloud Kullananlar Tehlikede! İşte Nedeni!

Forumda Tartış
Daha iyi deneyim sunabilmek için yasalar çerçevesinde çerez kullanıyoruz. Çerez ve Gizlilik Politikası sayfamızdan ayrıntıları görebilirsiniz.