Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO Ekran Altı Kamera Teknolojisini Duyuracak

Mobil alanda kameralar evrim geçirmeye devam ediyor. Şimdi de OPPO ekran altı kamera teknolojisini duyuracağını açıkladı.

Android telefon sektöründe ZTE ile başlayan ekran altı kamera teknolojileri yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu teknolojiye ZTE’den sonra Xiaomi ve Samsung’un da bu ay içerisinde yer vereceği resmi olarak doğrulanmıştı. Bugün ise OPPO ekran altı kamera teknolojileri için müjdeli haberi verdi. Pandemi öncesi bu teknolojisi üstü kapalı bir şekilde tanıtan Çinli dev, yarın yeni teknolojisini resmi olarak duyuracak.

OPPO Ekran Altı Kamera Teknolojisi Yarın Tanıtılacak

OPPO’nun ekran altı kamera sistemine sahip olacak ilk telefonu merakla bekleniyor. Muhtemelen yıl sonuna doğru çıkacak olan Reno 7 serisinde bu teknoloji ilk olarak kullanılmaya başlanacak. Ekran altı kameraların çözünürlük konusunda çıkışında istenileni veremediği ortada. Bu yüzden diğer android telefon üreticileri bu teknolojinin evrim geçirmesini bekledi. Aksi durumda müşterilerini tatmin edemeyeceklerdi.

OPPO Ekran Altı Kamera

Xiaomi 10 Ağustos’ta Mi Mix 4 ile Samsung ise 11 Ağustos’ta Galaxy Z Fold 3 modeli ile bu teknolojiye resmi olarak geçiş yapacak. Yonga setlerinin yapay zeka konusunda ilerlemesi ve görüntü işlemede hızlı ve kaliteli sonuç vermesi ile ekran altı kameraların handikapı ortadan kalkacak gibi görünüyor. Çekilen fotoğraf yapay zeka ile işlenip ortaya oldukça kaliteli fotoğrafların çıkması sağlanacak.

Bu teknolojiye Apple’ın ise ne zaman geçeceği belli değil. Eskiden ilklere imza atan Apple son yıllarda var olan teknolojilerin oturmasını bekliyor. Oturan bu teknolojileri daha iyi hale getirip sunan Apple’ın bu alanda daha 2-3 yıl bekleyeceğini düşünüyoruz.

Android cephesi en yeni teknolojileri bu süreçte müşterileri ile buluşturmaya devam ettiği sürece Apple’ın kan kaybedeceği açıkça ortada. Bakalım OPPO’nun yeni teknolojisi söylendiği gibi sektörde yeni bir devri başlatabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu