Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Redmi Başkanı Xiaomi 12 Pro Kullanırken Yakalandı

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi telefonu Xiaomi 12 Pro, Redmi başkanının eline çoktan geçmiş bile. Redmi başkanı Weibo’da yakalandı.

Çin’in Twitter‘ı olarak bilinen Weibo, profil açıklamasında bir kişinin hangi cihazdan gönderiler yayınladığını gösterme özelliğine sahip. Weibo kullanıcıları hafta sonu boyunca Redmi başkanı Lu Weibing’in telefonunu Weibo tarafından tanımlanmayan yeni bir akıllı telefonla değiştirdiğini fark etmişti. Bugün ise telefonun markası belli oldu. Xiaomi 12 Pro çoktan Redmi başkanı tarafından kullanılmaya başlanmış bile.

Xiaomi 12 Pro çoktan kullanılmaya başlandı

Ortaya çıkarılan yeni ekran görüntüsü, bu telefonun artık Xiaomi 12 Pro’ya ait olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Redmi’nin başkanı ve Xiaomi’nin Çin şubesinin başkanı hatta şirketin yeni amiral gemisi ile çektiği fotoğrafları bile paylaştı. 28 Aralık 2021 tarihinde ana ve Pro modelleri tanıtacak olan Xiaomi, sunacağı kamera deneyimi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak gibi görünüyor.

Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 Pro’nun Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi yonga seti Snapdragon 8 Gen 1‘den beslenmesi bekleniyor. RAM tarafında ise 8 GB RAM ve 12 GB RAM opsiyonları ile gelecek olan telefon ekranı ile de dikkat çekecek. Telefonda 2K çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli Samsung AMOLED E5 ekranın yer alması bekleniyor.

Kamera tarafında ise 50 Megapiksel üçlü kamera kurulumunun telefonda bulunacağı söyleniyor. Bu kameraların 5 kata kadar optik zoom yapabileceğini belirtelim. Son bilgilere göre Leica’nın lenslerini kullanacak olan Xiaomi, sensör için de Samsung ile anlaşacak.

120W hızlı şarj destekli bataryası ile prizleri yakacak olan Pro model kutusundan Android 12 tabanlı MIUI 13 arayüzü ile çıkacak. Tasarımsal açıdan oldukça zarif bir deneyim vadeden bu telefonun 900 dolar fiyat bandından satılacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu