Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Google için özel Exynos işlemci üretecek!

Samsung’un Google için özel Exynos işlemci geliştirdiği söylenmeye başlandı. Pixel 5 modelleri Exynos işlemci ile gelebilir!

Samsung’un Exynos işlemcileri için yeni atılımların geleceği bugün sızdırıldı. Samsung’un artık oturan CPU mimarisinden sonra oyun deneyimi için GPU’ya yöneleceği söyleniyordu. Bu söylentilere bugün bir yenisi daha eklendi. Güney Koreli teknoloji üreticisinin yeni işlemcilerinde AMD Graphics ile ortak çalışacağı ve bu doğrultuda işlemcilerine grafik konusunda seviye atlatılacağı söyleniyor.

Raporda; Samsung’un Google için bu yıl en kısa sürede duyurulabilecek özel bir yonga seti üzerinde çalıştığı da yer alıyor. Bu yonga seti muhtemelen Pixel 4a modeline yetişmeyecek. Bu yüzden Ekim ayında tanıtılacak olan Pixel 5 ailesinde Samsung’un imzasını göreceğiz gibi görünüyor.

Yeni geliştirillen Exynos’un 2 x ARM Cortex A78 çekirdeği + 2 x ARM Cortex A76 çekirdeği + 4 x ARM Cortex A55 çekirdeğinden oluşan toplamda sekiz Çekirdekli bir CPU’ya sahip olacağı söyleniyor 5nm LPE üretim süreci ile üretilecek olan bu işlemci verimlilik ve performans açısından farkını ortaya koyacak.

Mali MP20 Borr GPU ile gelecek olan bu işlemci Samsung’un ISS ve NPU yerine Google’ın NPU ve Visual Core ISP’sini kullanacak.

Exynos

Samsung Electronics‘in, Sistem LSI Bölümünün bir parçası olarak; 30 üyeli bir işlemci ekibi oluşturduğu ve bunların yonga seti tasarımından sorumlu olduğu uzun süredir biliniyordu. İşlemci için oluşturulan bu özel birimin FaceBook’un sanal gerçekliği ve artırılmış gerçeklik ürünlerine odaklanacağı söyleniyor.

Tahminlere göre; Samsung hem Pixel hem de Chromebook modelleri için iki ayrı işlemci üretecek. Google’ın ne oldu da Qualcomm’u gözden çıkardığı ise henüz bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu