Güncel Teknoloji HaberleriInstagramMetaMobirollerSosyal MedyaTeknoloji

Instagram ve NFT Teknolojisi için Beklenen Duyuru Yapıldı

Meta şirketinin sahibi olan Mark Zuckerberg, Instagram ve NFT teknolojisinin çok yakında kavuşacağını açıkladı. İşte detaylar.

Son zamanlarda gündemin yoğun noktalarından biri olan Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram ve NFT furyasının artık birlikte görüleceğini aktardı. Ülkemizde de oldukça popüler olan NFT’ler Instagram’da kullanıma sunulacak. Gelin sıcak gelişmenin detaylarına göz atalım.

Instagram Üzerinde NFT’ler Yaygınlaşacak

ABD’deki bir etkinlik sırasında konuşma yapan Mark Zuckerberg, Instagram’da beklenen NFT duyurusunu yaptı. Zuckerberg’in açıklamalarına göre Instagram, nihayet NFT teknolojisini destekleyecek. Bu popüler fenomeni artık Instagram üzerinde görmek şaşırtıcı olmayacak. Zuckerberg ise şu açıklamada bulundu:

“Bundan önce çözülmesi gereken bir dizi teknik şey gerçekten sorunsuz olacak. Yakın vadede NFT’leri Instagram’a getirmek için çalışıyoruz.”

Açıklamaya baktığımızda NFT’lerin Instagram’da yer alabilmesi için önce teknik geliştirmelerin yapılması gerektiğini anlıyoruz. Ne zaman kullanıma sunulacağı konusu ise “yakın vade” dendiği için önümüzdeki aylarda olabilir. Bu özelliğin ülkemizde yoğun talep görebileceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Instagram ve NFT

Instagram üzerinde NFT’lerin ne işe yarayacağı da ayrı bir merak konusu. Daha önceden içerik üreticilerinin Instagram üzerinde daha fazla gelir üretebilmeleri için yeni yöntemlerin geliştirileceği aktarılmıştı. Bugünkü NFT duyurusuna bakarsak, bu gelir yöntemlerinden birinin NFT’ler olabileceğini düşünebiliriz.

Ayrıca Zuckerberg, Metaverse teknolojisi için son hızla çalıştıklarını da aktardı. Önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaşması beklenen Metaverse ve NFT gelişmeleri için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu