AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTabletTeknoloji

Realme Pad En Net Hali ile Karşımızda

Realme’nin yeni tableti Realme Pad bugün en net görselleri ile karşımıza çıktı. Çinli dev tasarımı ile iPad’e rakip olacak gibi görünüyor.

Apple’ın iPad ile tablet pazarını domine etmesi koronavirüs pandemisi ile değişmeye başlamıştı. Android tabletlerin uygun fiyatlı olması ve eğitim için ihtiyaç duyulması Android cephesini hareketlendirmişti. Şu sıralar Android tablet pazarında lider olan Samsung, yakında tahtını kaptıracak gibi görünüyor. Çinli teknoloji devi realme Pad adını verdiği uygun fiyatlı canavarını yakında tanıtacak.

realme’nin tableti ilk olarak geçen ay teknik özelliklerle birlikte ortaya çıkmıştı. Şimdi ise ilk realme tablet, en net görselleri ile karşımıza çıktı. CAD görselleri tabletin gri ve altın kaplamalı alüminyum gövdeye, arkada çift tonlu kaplamaya, flaşsız tek arka kameraya ve ekran kalemi için altta küçük bir oyuğa sahip olacağını gösteriyor.

Daha önceki söylentilere göre, tablet 10.4 inçlik bir ekranla ve 7100mAh kapasiteli batarya ile gelecek. Bu tabletin 246.1 x 155.8 x 6.8~8.4mm ölçülerinde olduğu söyleniyor. Çinli devin donanım konusunda ise 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama birimini kullanacağı söyleniyor. Muhtemelen bu tablette MediaTek’in yeni tablet ve ARM tabanlı PC işlemcisi Dimensity 1300T yer alacak.

Realme Pad

Daha önceki renderlar, USB Type-C bağlantı noktasıyla birlikte ikisi üstte ve diğer ikisi altta olmak üzere dörtlü hoparlörün olacağını ortaya koymuştu. Tabletin ayrıca depolama genişletmesi için bir microSD kart yuvasına sahip olduğu söyleniyor ancak SIM destekli bir 4G sürümünün olup olmayacağı belli değil. Hem önde hem de arkada f/2.8 diyafram açıklığına sahip 8MP kameraya sahip olacağı söyleniyor. Ancak sadece arka kamera otomatik odaklama özelliğine sahip olacak.

2021’in 3. çeyreğinde tanıtılıp satışa sunulacağı söyleniyor. Fiyatının ise 400 dolar bandında olacağını düşünüyoruz. Eğer Apple cephesi uygun fiyatlı Android tabletlere karşılık veremezse liderliğini yakın zamanda kaybedebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu